Rescat d’un dofí, sense final feliç, a la platja de Vilassar de Mar

Ahir dilluns, al voltant del migdia, els banyistes i els socorristes de la platja que hi ha ubicada entre Cabrera de Mar i Vilassar de Mar van alertar al CRAM (Centre de Recuperació d’animals Marins) de la presència d’un dofí que nedava amb moltes dificultats, pràcticament a la sorra. Els veterinaris del CRAM van assistir-lo però, desgraciadament, era un exemplar de dofí llistat adult molt malalt i no van poder fer res per salvar-li la vida.

El dofí, que pertany a una espècie molt comuna al Mediterrani i que sempre es mou en aigües obertes, mesurava uns dos metres de llargada i estava malalt i desnodrit. Els avisos de banyistes i socorristes van alertar el CRAM. Albert Bessols és el veterinari que va assistir el mamífer. Explica que “el cetaci va aparèixer a Cabrera de Mar però la forta maror d’ahir el va arrossegar fins a Vilassar de Mar”. Bessols, quan es desplaçava des de la seu del CRAM al Prat de Llobregat fins el nostre municipi, ja va donar les primeres instruccions a la gent que hi havia a la platja: “Distància de seguretat amb l’animal, silenci i mascaretes”

Un cop a l’aigua vilassarenca Bessols va poder observar un animal malalt, amb taquicàrdia i ferit. No remuntava i es va “optar per la eutanàsia humanitària”.

Ara, el dofí llistat és a les instal·lacions de la Universitat de Barcelona on li practicaran la necròpsia per escatir exactament el què va passar. El veterinari del CRAM lamenta que no es pogués remuntar el cetaci. Això sí, destaca el bon comportament de les persones banyistes de Vilassar de Mar que van respectar les instruccions dels especialistes que anaven encaminades, bàsicament, a no estressar encara més el dofí.

El dofí llistat és una espècie molt comuna a la Mediterrània. Animals molt socials, sempre neden en grups d’aproximadament una vintena d’individus a la Mediterrània, acostumen a fer uns dos metres i mig de llargària i pesar uns 150 kg.