Recomanacions per a la recollida a les farmàcies de les mascaretes de la Generalitat

Han arribat a les 9 farmàcies de Vilassar de Mar les mascaretes quirúrgiques encarregades pel govern de la Generalitat. L’objectiu inicial de la Generalitat era que cada ciutadà disposés de dues mascaretes. Però, de moment, només se’n podrà repartir una per persona i, en funció de la disponibilitat futura d’estoc, es podria ampliar el nombre màxim de mascaretes. El funcionament per recollir-la serà igual que com quan anem a buscar qualsevol medicament, lliurant la targeta sanitària.

  • Cada ciutadà té assignada una mascareta gratuïta amb la seva targeta sanitària. Per això des del consistori es demana responsabilitat als ciutadans, prioritzant la recollida de la mascareta en els casos de persones vulnerables i laboralment actives, i per a aquelles que han de sortir de casa. Si no és per alguns d’aquests motius, quedar-se a casa és més important que sortir a buscar una mascareta.
  • És important evitar cues i aglomeracions per recollir les mascaretes per no trencar el confinament, donat que a mesura que es vagin necessitant, les farmàcies les aniran rebent segons disponibilitat.
  • Si quan aneu a la farmàcia trobeu que ja s’ha assolit la capacitat màxima d’aforament de l’establiment, feu una cua ordenada i pacient procurant mantenir una distància de seguretat de mínim 2 metres amb els altres usuaris. Des de l’Ajuntament s’ha habilitat un dispositiu amb personal municipal a l’exterior de cada farmàcia per controlar les cues. Seguiu les seves instruccions.
  • L’Ajuntament recomana que sigui una sola persona la que reculli les mascaretes de tota la unitat familiar per evitar aglomeracions, portant la targeta sanitària de cada membre.

Pel que fa a les característiques de la mascareta, es tracta d’una mascareta sanitària de teixit de tres capes. Actua de barrera, impedint la sortida d’aerosols i gotes respiratòries, amb peça nasal i cintes elàstiques de polièster i cotó per a la subjecció de les orelles. Compleixen amb la Normativa Europea EN 14683 sobre mascaretes sanitàries- tipus II.

Les mascaretes es lliuraran als usuaris de manera individualitzada dins d’un sobre petit.

Des de l’Ajuntament s’ha editat un fulletó per a l’ús correcte de les mascaretes que es repartirà a les farmàcies. També es pot consultar al web: http://www.vilassardemar.cat/mascaretes

En cap cas l’ús de la mascareta sanitària substitueix les principals mesures higièniques, com són el rentant de mans freqüent i les mesures de distanciament social.

Llistat de farmàcies de Vilassar de Mar:

Farmàcia Altirriba Gutiérrez: av. Eduard Ferrés, 136. Tl.93 750 69 53

Farmàcia Altirriba Pertegaz: c. Santa Maria, 93. Tl. 93 759 59 58

Farmàcia de Mar: Ronda Vilassar, 2 (Edifici Vicor). Tl. 93 750 05 69

Farmàcia M. Mollfulleda: c. Manuel Roca, 96. Tl. 93 750 20 65

Farmàcia M. Roca: av. Montevideo, 154. Tl. 93 759 39 93

Farmàcia Mirats: c. Sant Jaume, 27. Tl. 93 759 44 70

Farmàcia Puche Jové: Plaça del Mercat, 11. Tl. 93 759 15 85

Farmàcia Roca 1904: c. Montserrat, 1. Tl. 93 759 09 39

Farmàcia Vilassar: c. Sant Josep, 85. Tl. 93 759 09 41