Quim Ferrer ens explica com ha viscut els escorcolls a Barcelona

Des d’aquest matí està tenint lloc una macrooperació de la Guàrdia Civil pel referèndum contra diferents conselleries -Economia, Exteriors, Governació i treball i Afers Socials- i seus de la Generalitat en la que s’haurien detingut 13 persones. Entre els detinguts hi ha el secretari general de la vicepresidència, Josep Maria Jové, que segons la conselleria d’Economia, ha estat detingut al carrer quan anava al despatx. També Josué Sallent i David Franco, del Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació, el CTTI, i el Director de Sistemes de la Fundació PuntCAT, Josep Massoliver.

Els agents estarien buscant documentació relacionada amb la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre per ordre del jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona.

Arran de l’entrada de la Guàrdia Civil en diverses seus de la Generalitat, des de les xarxes socials s’han fet crides a la mobilització ciutadana i la resistència pacífica. Des de primera hora ha anat creixent el nombre de persones concentrades davant la conselleria d’Economia.

Des de Vilassar Ràdio ens hem acostat als fets de la mà de Joaquim Ferrer Tamayo, secretari d’administracions locals al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatges de la Generalitat, exalcalde de Vilassar de Mar i actualment regidor de CiU a l’Ajuntament de la nostra població. Ferrer, en una entrevista alParlant de tot” ha declarat que aquest matí a Barcelona ha viscut els fets de primera mà, ha titllat d’aberració la macrooperació i ha assenyalat que l’estat no té voluntat de diàleg: “Estan vulnerant tot el que és possible vulnerar. Ara més que mai es necessita la resposta de la gent, que la gent surti al carrer i digui que ja n’hi ha prou perquè això és una intervenció en tota regla del que és la Generalitat de Catalunya”.