Puja durant el confinament un 88%, a Catalunya, el nombre de trucades al telèfon d’atenció contra la violència masclista

A l’informatiu de Vilassar Ràdio del passat dimarts 19 de març hem volgut apropar ara la nostra mirada a les conseqüències que té i pot tenir la pandèmia de la covid-19 amb òptica femenina, amb clau de dona, a tot Catalunya. Per això, hem parlat a l’informatiu amb Laura Martínez, regidora de Junts per Vilassar al nostre municipi i presidenta de l’Institut Català de les Dones.

Martínez ha subratllat que  el nombre de trucades de dones amb perill de violència de gènere al 900 900 120, telèfon d’atenció gratuïta, ha augmentat  en un 88 %. Martínez ha explicat que des de la proclamació de l’estat d’alarma, l’Institut Català de les Dones  es va reforçar el número de  professionals  per atendre combatre les víctimes de  violència masclista les 24 hores del dia. La prioritat és que cap dona quedi desatesa degut al confinament.   Les denúncies per violència de gènere a comissaria van caure a la meïtat fins fa dues setmanes i han començat a pujar.

Martínez ha fet un balanç molt positiu de la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”, realitzada conjuntament amb els Mossos d’Esquadra a la qual es van adherir molts establiments i ajuntaments. Aquesta iniciativa es concretava en posar en lloc visible dels comerços un cartell amb el missatge següent:“Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”. 

Recordem que a Vilassar de Mar, a més de trucar al 900 900 120, es pot trucar al telèfon de Serveis Socials, al 937540500 per alertar de qualsevol situació. Es derivarà la trucada al Servei Integral d’Atenció a la Dona.

Martínez també ha alertat que cal evitar que les dones facin un pas enrere laboralment parlant, de cara a la crisi econòmica que tots els experts preveuen que ha de venir, que serà duríssima, arran del coronavirus.