Protecció Civil activa l’Alerta del Pla PROCICAT per l’onada de calor i manté la Prealerta del Pla INFOCAT pel perill d’incendi forestal

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest divendres 4 d’agost de 2017 al matí l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que l’episodi de temperatures extremes s’allargui fins dissabte en algunes comarques.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, durant el dia d’avui es preveu un fenomen de temperatures màximes extremes generalitzades a tot el territori català, excepte a la Val d’Aran. Demà dissabte l’afectació es reduirà a les comarques de la demarcació de Lleida i al Solsonès, Anoia i Bages.L’ASPCAT (Agencia de Salut Publica de Catalunya) comunica que el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) es manté en fase 2 d’alerta.

Cal tenir presents aquests consells: eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua.Davant la situació de temperatures extremes tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.

Trobareu tots els consells a interior.gencat.cat/onadacalor

 

 
Protecció Civil de la Generalitat manté en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per la previsió d’elevat risc d’incendi forestal avui divendres a 20 comarques catalanes, entre les quals es trona el Maresme:

Les comarques més afectades pel risc d’incendi forestal són:

• Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
• Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Solsonès i Moianès.
• Demarcació de Girona: Gironès i la Selva.
• Demarcació de Lleida: Garrigues, Segrià, Segarra, Noguera i Urgell.
• Demarcació de Tarragona: Alt Camp i Conca de Barberà.

Davant d’aquesta situació, de cara al cap de setmana, es demana a la ciutadania anar amb molt de compte i alertar ràpidament al telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum. Protecció Civil recorda també que cal extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com ara llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, llençar les deixalles en entorn boscós o a prop, etc. També es recorda que no s’han d’utilitzar barbacoes que no estiguin autoritzades, i que aquestes han de ser d’obra i amb mataguspires.

 

Consulteu els consells INFOCAT al web interior.gencat.cat/incendisforestals