Primer dia d’escola per als 3.151 nens i nenes de Vilassar de Mar que arrenquen el curs 2019-2020

Matí de dijous de corredisses, de nervis, d’alguns plors a les portes de les escoles, d’esmorzars preparats a les carmanyoles i de retrobar companys i de conèixer-ne de nous. I és que avui, 3.151 nens i nenes de Vilassar de Mar arrenquen el curs 2019-2020. Ja s’han acabat els 82 dies de vacances que han gaudit. Repassarem amb els directors dels cinc centres escolars i els dos instituts del nostre municipi per analitzar com ha anat aquesta tornada a les aules. El 100 per cent del professorat ja és a les aules.

Des del Vaixell Burriac, la seva directora Anna Robusté destaca nervis de les famílies i també dels nens i nenes típics del primer dia. Apunta que pitjor serà demà, entre somriures. 447 alumnes faran aquest curs 2019-220 en aquest centre. Enric Serras, director de l’Escola del Mar, parla de normalitat després de que la pluja i el vent d’ahir fes algunes destrosses en l’arbrat del centre escolar i la brigada hagués de treballar de valent per deixar-ho tot a punt per avui. 482 nens i nenes ja són a les aules

Per la seva banda, Laia Kotz afronta el seu sisè curs al capdavant del Pérez Sala, l’escola degana a Vilassar de Mar. Aquest dijous obre portes després de moltes reformes realitzades durant aquest estiu. Allotgen 390 alumnes. Des dels Alocs, Lluís Rodríguez, el seu director explica que 228 alumnes han entrat aquest dijous. És una de les escoles amb més demanda del nostre municipi. Un curs 2019-2020 que girarà al voltant, com sempre, d’una temàtica particular. Aquest any, la cooperació centrarà el programa curricular.

L’escola de les Franciscanes, antiga Presentació, és l’única concertada de Vilassar de Mar. Paquita de Bas n’és la seva directora. Amb 219 alumnes, ha explicat com ha anat l’adaptació dels més petits i petites. Amb pocs plors i molta agilitat, ha dit.

Normalitat, també, als dos instituts

Puntualment a les 8 del matí, l’Institut Pere Ribot ha obert les seves portes per acollir un total de 500 alumnes entre ESO i Batxillerat. Marta Pons, la seva directora, ha explicat que tot ha arrencat amb plena normalitat i que els nois i noies ben aviat s’han espolsat els nervis de primera hora. Per la seva banda, Marc Vilanova, director de l’Institut Vilatzara, explica que arrenquen el curs amb una línia més a Primer d’ESO, però amb un claustre excel·lent, diu, de 75 professors. Un total de 885 alumnes entre ESO i Batxillerat. Un dels cursos amb més alumnes d’aquest institut.

Global català

En el global de Catalunya, prop d‘un milió i mig d’alumnes tornen a les aules aquest dijous en l’inici del curs escolar 2019-2020, després de 82 dies de vacances. Es posaran en marxa 25 instituts escola nous i 8 instituts per donar sortida a l’increment d’alumnat a secundària. S’incorporen 600 nous mestres i 50 professionals d’atenció educativa.

Com a novetat d’aquest any, es comença una prova pilot a set centres d’un batxillerat de tres anys combinat amb un cicle formatiu artístic de grau mitjà o un títol de tècnic esportiu que permetrà a l’alumnat obtenir el títol de batxillerat i el del cicle formatiu.