Ampli seguiment de la vaga en contra del canvi climàtic als dos instituts de Vilassar de Mar

Ampli seguiment de la vaga en els dos instituts de Vilassar de Mar, el Vilatzara i el Pere Ribot, en aquest divendres en el qual el Sindicat d’Estudiants ha convocat a una aturada en contra del canvi climàtic. Pel que fa al Pere Ribot, el seguiment de l’aturada és el 78,26% mentre que al Vilatzara les xifres són del 54%  La manifestació s’ha celebrat al punt de les 12 del migdia pel centre de Barcelona.

Recordem que els alumnes de primer i segon de la ESO no poden fer vaga, i els de tercer i quart necessiten una autorització de pares i mares o tutors legals. Això doncs, estudiants de tot el país s’han concentrat a les 12 del migdia a la plaça de la Universitat de Barcelona sota el lema El capitalisme Mata el Planeta. Necessitem una revolució.

Fridays for future

Fridays for Future, és el moviment que ha convocat l’aturada que pretén ser d’abast mundial. Des del sindicat d’estudiants es fa una crida als joves a secundar-la. Asseguren que la vaga es farà en contra dels qui promouen aquesta catàstrofe i posen com a culpables les grans multinacionals, els governs i les grans empreses.

Des de Fridays for Future també s’ha fet una crida a les escoles per fer una aturada durant l’hora del pati amb “Cartells pel clima”, elaborats pels alumnes per donar suport a la manifestació de la tarda.

Per als convocants estem vivint en una situació d’absoluta decadència i culpen el mode de producció capitalista. Demanen als governs que actuïn adoptant algunes mesures com la nacionalització de les empreses elèctriques i de les més contaminants o apostant per un transport públic de qualitat i gratuït.

Manifestació d’àmbit general a partir de les 18:00 als Jardinets de Gràcia

No és el primer cop que els estudiants es manifestaran per protestar per aquesta situació. En la darrera manifestació de Barcelona, del passat 15 de març, uns 2.000 estudiants van sortir al carrer.

La manifestació de Barcelona d’àmbit general està convocada a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia i és previst que acabi a la plaça de Catalunya sobre les 19.30 hores amb un parlament, castells i concerts .

Nova jornada de vaga un cop es conegui la sentència de l’1 d’octubre

Cal recordar que el Sindicat d’Estudiants també convoca a una nova jornada de vaga. En aquest cas coincidirà amb el moment en el qual es conegui la sentència del judici de l’1 d’octubre que s’ha realitzat a l’Audiència Nacional i que es calcula que estarà enllestida al voltant del 12 d’octubre.