Presència vilassarenca a la manifestació de recolzament als encausats pel 9N

Un total de 43 persones de Vilassar de Mar s’han traslladat avui a Barcelona en l’autocar organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de la nostra població per a participar a la concentració de suport a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i a les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, imputats per un presumpte delicte de desobediència greu i prevaricació administrativa, per haver organitzat la consulta del 9 de novembre de 2014. També s’han traslladat a Barcelona per donar suport als encausats pel 9N l’alcalde de Vilassar de Mar i alguns regidors del consistori.

En la manifestació, que ha sortit des del passeig Lluís Companys, a tocar de l’Arc de Triomf, i que ha anat fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, han participat milers de persones vingudes d’arreu de Catalunya, i els lemes han estat “El 6F ens jutgen a tots”, “El 6F si els jutgen a ells, ens jutgen a tots” i “La democràcia no es jutja”. Concepció Agustí, en representació de l’ANC de Vilassar de Mar, ha fet un balanç molt positiu de com s’ha desenvolupat la manifestació, i ha afegit que “el que volíem demostrar ha quedat demostrat” i que “la justícia espanyola no ens tirarà enrera i no ens trobaran ni sotmesos ni resignats”.

A Vilassar de Mar, a la consulta del 9 de novembre 2014 , van participar un total de 8.647 persones. S’efectuaven dues preguntes. La primera era “Vol que Catalunya esdevingui un Estat?” i la segona “En cas afirmatiu, vol que aquest Estat sigui independent?”. Pel que fa als resultats, a Vilassar de Mar, 7.256 persones (83,91%) van votar sí-sí, 844 (9,76%) van votar sí-no, 82 (0,95%) van optar pel sí-en blanc, 248 (2,87%) pel no, 59 (0,68%) van votar en blanc, i 158 (1,83%) altres. Al conjunt de Catalunya la participació va ser 2.305.290 de ciutadans.

Setmanes abans, el ple de l’Ajuntament de Vilassar de Mar va aprovar en la sessió plenària ordinària del 25 de setembre de 2014 una moció de suport a la celebració de la consulta, presentada de forma conjunta per CiU, ICV-EUiA, la CUP i ERC. Es va aprovar amb els vots a favor dels grups proposants, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PPC.

D’altra banda, l’ANC va muntar ahir, diumenge 5 una carpa informativa des de les 10 del matí al carrer Sant Joan on va haver una exposició sobre com es va viure el 9N a la nostra població, i venda de marxandatge i estelades.