Oberta la convocatòria de subvencions a autònoms i PIMES corresponent a l’any 2022

 

L’Ajuntament ha obert la convocatòria anual, corresponent a 2022, de subvencions a autònoms i a petites i mitjanes empreses (PIMES) per fomentar l’ocupació i l’activitat econòmica. Dotats d’un pressupost de 15.000 euros, aquests ajuts es repartiran en dos programes: el d’incentius a la inversió i el d’incentius a la contractació. Els sol·licitants del primer programa podran rebre una subvenció màxima de 2.000 euros per beneficiari i els del segon programa un màxim de 2.500 euros.

El programa d’incentiu a la inversió està adreçat a persones desocupades que s’incorporin al món laboral com a autònoms individuals o autònoms integrats en una societat civil o mercantil de nova creació, i que hagin causat alta inicial en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a partir de l’1 de gener de l’any 2022 i que no hagin obtingut cap subvenció de l’Ajuntament de Vilassar de Mar per aquest concepte, en els últims 2 anys previs al de l’aprovació de la convocatòria. No podran beneficiar-se de les ajudes les persones treballadores que hagin exercit la mateixa activitat o similar amb caràcter d’autònom en els dotze mesos anteriors a la data d’alta al RETA.

El programa d’incentiu a la contractació està adreçat a petites i mitjanes empreses o autònoms, que contractin per un període mínim de 6 mesos i a jornada complerta (contractes iniciats entre l’1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022), a persones desocupades empadronades al municipi de Vilassar de Mar, inscrites a l’oficina del SOC i al Servei d’Intermediació Laboral Municipal i que no hagin obtingut cap subvenció de l’Ajuntament de Vilassar de Mar per aquest concepte, en els últims 2 anys previs al de l’aprovació de la convocatòria.

Les persones o empreses interessades en aquests ajuts poden consultar les bases i els requisits al web municipal. La tramitació, fins al 31 de març de 2023, es pot fer de manera telemàtica a través de la Seu electrònica del web municipal en aquest enllaç.