Oberta la campanya de vacunació contra la grip al CAP Doctor Masriera

És oberta la campanya de vacunació contra la grip, una malaltia que afectarà entre el 5 i el 20% de la població. El  Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat en circulació un milió dues-centes mil dosis de vacunes que s’han repartit per tot Catalunya. Al Centre d’Atenció Primària Doctor Guillermo Masriera de Vilassar de Mar en tenen 3.400.

L’objectiu de la campanya és evitar les complicacions que es deriven d’aquesta malaltia en persones amb problemes de salut crònics o edat avançada.

Des del Departament de Salut s’enfoca aquesta campanya 2017-2018 sobretot a les dones embarassades. Una vacuna a temps, amb virus no actius, permet dotar de defenses tant a la mare com al nadó. No importa en quin mes d’embaràs es trobin les dones. Des del Departament de Salut es destaca que és un col·lectiu de risc molt important. Per exemple, només es vacuna el 3% de les embarassades quan, per exemple, es vacuna al 80% de tos ferina. La campanya vol conscienciar les dones que esperen un nadó que vacunar-se és una protecció ideal perquè es generen anticossos

Les farmàcies també actuaran com a front de xoc, als seus establiments acostumen a tractar amb col·lectius de risc. Així, les més de 3.100 farmàcies catalanes s’implicaran impulsant les vacunacions en els grups de risc i recomanaran anar a vacunar-se als CAPS. També faran un seguit d’estadístiques molt valuoses a l’hora de conèixer simptomatologies i el percentatge e gent vacunada a cada farmàcia.

La grip va deixar l’hivern passat 601 casos greus confirmats, la majoria en persones no vacunades i, desgraciadament, es van registrar 90 defuncions