Matí temàtic sobre consum a la Sala Maria Roser Carrau l’1 de desembre

Divendres 1 de desembre de 10 del matí a 2 de la tarda a la Sala Maria Roser Carrau tindran lloc la XI Assemblea de la Xarxa Local de Consum, la IX edició del Cercle de Comparació Intermunicipal de les OMIC (Oficines Municipals d’Informació al Consumidor) i la XXII Trobada de Serveis Municipals de Consum.

 
L’Assemblea General és l’òrgan superior de decisió de la Xarxa Local de Consum. Hi són convocats, amb periodicitat anual, els regidors, diputats o consellers dels ens locals que hi pertanyen i que hagin estat designats pels òrgans competents respectius. Enguany es farà balanç i es realitzarà un seguiment del nivell de compliment del II Pla Estratègic de la Xarxa aprovat en la darrera Assemblea celebrada a Llinars del Vallès l’any 2016.

 

Pel que fa al Cercle de Comparació Intermunicipal de les OMIC, per primera vegada en aquesta edició de la Trobada/Assemblea s’incorpora a la jornada la presentació als electes responsables en matèria de consum, dels resultats obtinguts en el Cercle de Comparació Intermunicipal de les Oficines Municipals d’Informació al Consumidor corresponent a l’exercici 2016. Aquest projecte pretén la millora de la qualitat dels serveis a partir de la definició i validació d’indicadors de les OMIC de cada municipi, l’anàlisi de resultats i la comparació entre diferents serveis de consum per identificar els punts forts i les oportunitats de millora.

 

Finalment, pel que fa a la Trobada de Serveis Municipals de Consum, l’encontre és un esdeveniment obert, concebut com un espai de reflexió i d’anàlisi de les polítiques locals de defensa de les persones consumidores. A la trobada són convidats a participar electes, personal tècnic i membres de col•lectius i organitzacions de l’àmbit consumidorista. En aquesta edició es reflexionarà, arrel de la imminent transposició de la Directiva 2013/11/UE, sobre la resolució alternativa de litigis en matèria de consum, i s’analitzarà en una taula rodona la figura del “defensor del client”, com a mecanisme d’última instància i la mediació de consum.