Maravillas García, directora de l’Institut Vilatzara es jubila

Aquest divendres acaben classes els nens i nenes de Primària i Secundària. Se’ls obre al davant un estiu ple d’emocions i aventures. No serà, però, un dia normal de fi de curs per a la directora de l’Institut Vilatzara. Maravillas García posa punt i final a una vida dedicada a l’ensenyança. Es jubila, perquè ja li toca –diu- i assegura que arriba el moment de fer altres coses. És moment de deixar pas a sang nova. Marc Vilanova agafarà el relleu d’aquesta directora que ha passat com un tro per l’institut Vilatzara.

Posar punt i final a una llarga trajectòria professional i docent és una decisió molt pensada. I més quan és vocacional. Maravillas García acumula a la seva esquena una trajectòria llarguíssima. Mataronina “de tota la vida”, mare de dos fills, que són enginyers informàtics, recorda els seus inicis. Un any a Granollers i després al Pla d’en Boet de Mataró i cap a Vilassar l’any 1993-94. Va estrenar el Vilatzara. L’any que aterra s’acomiaden els mòduls i s’estrena el nou edifici.

Ja és al curs 2004-2005 quan va agafar les regnes del Vilatzara. La Maravillas García fa un exercici d’introspecció i s’autodefineix. Assegura que “quan se li posa alguna cosa al cap, la defensa fins el final”. Moment de fer balanç. Què ha estat el pitjor? “La soledat”; assegura. I el millor? “els alumnes” diu sense aturar-se.

Sempre defensarà que els directors toquin aula. Per no perdre referències, diu, i per mantenir el contacte amb els alumnes. És dona de trinxeres. Malgrat tot, celebra que la professionalització es vagi consolidant. Les noves directrius del departament apunten a que qui dirigeixi, que ho faci a temps complert. Marc Vilanova, actual cap d’estudis, serà el nou director del Vilatzara a partir del setembre vinent.