Malgrat la crida a la calma, s’esgoten les mascaretes a les farmàcies per l’alarma del coronavirus

Vilassar de Mar no és una excepció i, a l’igual que a moltes altres poblacions, a les farmàcies del nostre municipi hi ha hagut una gran demanda per part dels seus clients de mascaretes i sabó sanitari, davant de l’aparició dels primers casos de coronavirus arreu del món. La demanda s’ha incrementat d’ençà de la confirmació dels primers casos a tot Espanya.

Des de les farmàcies han explicat que hi ha tres classes de mascaretes per protegir-se del coronavirus, la SSP2, SSP3 i ND95. Costen 5’50 euros cada una. Les mascaretes més senzilles no serveixen.

Les mascaretes de les tres referències estan, a hores d’ara, esgotades a tots els establiments farmacèutics vilassarencs. De sabó sanitari, a algunes els hi queden algunes unitats, però ràpidament se’ls esgotarà.Tots els establiments ja han demanat al distribuïdor que els hi portin més unitats tant de mascaretes i com de sabó.

Cal subratllar que des del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona han fet una crida a la calma davant de la demanda descontrolada de mascaretes que s’està produïnt a tot el país i han recordat que les persones sanes que no cuiden a pacients de coronavirus no les necessiten. Només recomanen l’ús de les mascaretes en persones que treballen en entorns de risc o cuidant a pacients malalts.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha activat el protocol per coronavirus, arran d’un positiu a Catalunya.Es tracta d’una dona italiana, de 36 anys, que viu a Barcelona i que la setmana passada va viatjar a una de les zones afectades d’Itàlia. Segons la consellera de Salut, Alba Vergés, es tracta d’un cas “lleu i gens preocupant”. A mig matí d’aquest dimecres 26 de febrer, el número de casos a tot Espanya era de 10, vuit d’ells actius.

Des del Col·legi de Farmacèutics  recomanen les mateixes mesures que hem de seguir per prevenir casos de refredats o la grip: mantenir la distància d’un metre amb persones que presentin tos o altres símptomes similars al coronavirus i utilitzar mocadors d’un sol ús.

Des del Departament de Salut de la Generalitat han insistit en el missatge de tranquil·litat a la població i han recordat que la grip estacional té conseqüències més letals que el coronavirus, el Covid-19.

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va recomanar ahir no viatjar a les zones de ris del coronavirus. Va fer-ho en acabar la reunió extraordinària del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut on han participat tant el Ministeri de Sanitat i com les conselleries de sanitat dels governs autonòmics per abordar l’actual situació davant del coronavirus.