L’helicòpter dels Mossos sobrevola el Baix Maresme en prevenció de robatoris

Els que vivim o treballem a Vilassar de Mar, fa uns quants dies que veiem, i, sobretot, escoltem l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra sobrevolant el nostre municipi al vespre. La raó? L’increment de robatoris a la nostra comarca. Coincidint amb el canvi d’hora, els lladres s’amaguen per assaltar habitatges propers als boscos.

Segons informa La Vanguardia, diferents alcaldes del Maresme, liderats pel batlle de Mataró David Bote, han traslladat al conseller de l’Interior, Miquel Buch, la necessitat de més vigilància per culpa de l’increment de robatoris a la comarca. La resposta? Fer enlairar l’helicòpter, equipat amb càmeres tèrmiques, per detectar lladres amagats en zones forestals especialitzats en robatoris en habitatges propers als boscos.

De fet, en només els cinc primers dies de novembre, a Tiana, Alella, Teià, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt i Cabrils, s’han denunciat 28 assalts a cases. Segons els Mossos d’Esquadra, hi hauria dues bandes de lladres operant a la zona. Cabrils és la població més castigada, segons la Policia Catalana.

Seguint a la zona del Baix Maresme, a Premià de Mar també els lladres van assaltar diferents instal.lacions d’escoles. Un altre punt calent per als lladres és Argentona. Especialment, la urbanització Les Ginesteres on han robat en més d’una vintena de cases en el que portem de 2018.

També al Baix Maresme, els Mossos d’Esquadra han inclòs controls d’accessos en diferents municipis de la zona. De fet, fruit d’aquest augment de vigilància en els darrers 15 dies s’han detingut ja set persones relacionades amb robatoris a Premià de Dalt, Vilassar de Dalt o Cabrils.

El passat es de maig, a l’espai mensual de seguretat que fan Mossos d’Esquadra al “Parlant de tot”, precisament ens va visitar El Sots Inspector en Cap  Unitat de Mitjans Aeris dels Mossos d’Esquadra. Podeu tornar a escoltar aquella interessant entrevista clicant aquí.