Les targetes moneder vinculades als ajuts de menjador escolar deixen d’estar actives des del 31 de juliol

La Direcció General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa ha anunciat que les targetes moneder que es van lliurar el mes de març als alumnes beneficiaris d’ajuts de menjador escolar per al curs 2019-2020 queden inoperatives des del divendres 31 de juliol. A partir d’aquesta data, el Departament d’Educació inici el procediment per deixar les targetes amb saldo zero. Tot i que les targetes no estiguin operatives, no s’han de llençar. Les famílies beneficiàries les han de conservar en bon estat i retornar-les al centre educatiu on estigui escolaritzat l’alumne/a durant el mes de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs.

El sistema de targes moneder es va activar el mes de març, coincidint amb el període de confinament, per tal de garantir que els i les alumnes beneficiàries dels ajuts de menjador escolar poguessin disposar dels diners equivalents als que haurien percebut si no hagués estat suspès el servei de menjador escolar des del 13 de març. En total, el Consell Comarcal va repartir 7.800 targetes als ajuntaments del Maresme i aquests les van fer arribar a les famílies beneficiàries.

La regidora de Serveis Socials, Núria Arasa, ha explicat a l’espai “Crònica” de Vilassar Ràdio que el Serveis Socials han incrementat  l’import de les targetes moneder de les famílies més vulnerables del municipi durant els mesos de juliol a setembre. Ha afegit que el govern ha pres aquesta mesura per pal·liar les situacions de risc que es poden generar en no comptar amb les beques menjador durant els mesos d’estiu.