Les cooperatives escolars, al mercat ambulant de dijous 18 de maig

L’alumnat de cinquè de primària de l’escola Vaixell Burriac, l’Escola del Mar i La Presentació, que durant aquest curs participen en el projecte Cultura emprenedora a l’escola, de la Diputació de Barcelona, vendran els productes de les cooperatives que han creat al mercat ambulant d’aquest dijous 18 de maig al matí. Per part de l’Escola del Mar les cooperatives són “Artesans del Mar” i “Pim-pam artesans“, per part del Vaixell Burriac “Artishop” i “Tutti Flash” i per part de La Presentació, “Coopfive”.

En el projecte, els infants de cinquè de primària de les escoles participants aprenen tots els passos per crear una cooperativa: primer decideixen a què es dediquen, després busquen un nom, redacten els estatuts, dissenyen un logotip, registren la cooperativa a l’Ajuntament, elaboren prototips dels productes, fan un estudi de mercat, desenvolupen els productes i finalment els posen a la venda en el mercat ambulant del poble.

Aquest és el quart any en què escoles de Vilassar de Mar participen en el projecte que ajuda a desenvolupar valors i hàbits relacionats amb l’emprenedoria, el treball cooperatiu i l’organització democràtica i participativa.