Les activitats solidàries a favor de la Marató de TV3 recullen 2.858 euros

Aquest passat cap de setmana es van realitzar a Vilassar de Mar dues activitats solidàries a favor de la Marató de TV3,  dedicada aquest any a la salut mental. Cal recordar que els problemes de salut afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

La primera activitat es va realitzar dissabte 18 de desembre a la Sala Maria Roser Carrau a les 6 de la tarda. Era un festival de màgia, organitzat per Magic Grup Maresme. Juan Luís Angulo, en representació d’aquesta entitat, ha fet un balanç positiu de com va anar i ens ha explicat quants diners es van recollir: 630 euros. Al festival va haver-hi les actuacions de Mag Màgic, Pampa & Churches, Mag Jan, María Altés, Trimàgic i Black Rose. La direcció escènica de l’espectacle va  ser a càrrec de David Stromboli.

L’endemà diumenge 19 de desembre tenia lloc la Festa Solidària organitzada per l’associació Festes del Veral de l’Ocata,  amb el suport de Patronat Parroquial, GOVI, La Tropa Teatre, les escoles del municipi, Enric Neddermann, Soul Dance School i Vilassar Ràdio. Va haver-hi     tómbola , joguines, xocolatada de Can Falgueras, tallers infantils, tómbola amb un centenar de regals aportats per una vuitantena d’establiments comercials, mercat de segona mà, venda plantes aportades pel Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya i per Pep Itxart i les actuacions d’Enric Neddermann i l’alumnat de Soul Dance School.  La Tropa Teatre va tancar l’acte amb el seu habitual escrit. En aquesta ocasió dedicat a la temàtica de la Marató d’aquest any, les malalties mentals. Eva Monràs, en representació de Festes del Veral Ocata, ha realitzat una valoració positiva de com es va desenvolupar aquesta festa i ens detalla quants diners van recollir: 2.228 euros

La Marató de TV3 es va emetre diumenge 19 de desembre durant tot el dia i al final del programa el marcador del programa indicava que s’havien recollit  9.022.147 euros, una xifra que recordem que  pot anar augmentant perquè es poden fer aportacions fins a finals de març de 2022.

Continuen operatius els canals de donació: a internet, transferència bancària, per Bizum des de l’apartat “Donacions” amb l’identificador de La Marató, 33333, i als caixers automàtics.

Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia i altres psicosis, trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l’espectre autista o els de l’aprenentatge), trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions. Aquests són, només, alguns dels problemes de salut mental que van centrar La Marató de TV3.

Més de 15 hores de programació en una marató televisiva on es van veure reportatges, entrevistes, actuacions musicals i connexions en directe per mostrar i conèixer tot el que envolta la salut mental