A Vilassar de Mar, i segons dades del Consell Comarcal del Maresme, hi ha 700 persones clavades en situació de recerca de feina. Un 1,18% més en relació al desembre. Això vol dir que la taxa d’atur al nostre municipi es planta en 9,67% clavant la mitjana del Maresme. A la nostra comarca, per cert, hi ha 21.259 persones a l’atur. Perquè te’n facis a la idea, tot un Vilassar de Mar aturat.

Un augment de l‘atur, doncs, generalitzat tant a Vilassar de Mar, com al Maresme com a la resta de Catalunya. Increment que es deixa notar, amb més força, en el sector més jove: producte, segurament, de l’extinció del contracte de Nadal i Reis.

I és que les oficines d’ocupació del Maresme han registrat, aquest gener, 21.259 persones sense feina: el 9,67%. La dada positiva, però, és que l’atur es manté a la baixa, en termes interanuals, ja que, en el mateix febrer de 2023, registràvem 700 persones desocupades més a la nostra comarca.

Tot i això, la radiografia de l’atur maresmenc continua mostrant que la desocupació es concentra en les persones majors de 45 anys. El 62,41% de l’atur registrat a la comarca és d’homes i dones d’entre 45 i 64 anys.

Per sectors econòmics, l’agricultura i la construcció són les úniques que el mes de gener van tenir una evolució positiva i van reduir la desocupació. Contràriament, els serveis, la indústria i, amb major intensitat les persones registrades com a sense ocupació anterior (SOA), van sumar persones a l’atur.

La taxa d’atur registral es mou en una forquilla de valors del 4,79% de Tiana -com a valor més baix- i el 13,43% de Pineda de Mar que, un mes més, registra el valor més elevat. La mitjana de la comarca se situa en el 9,67% clavant, en aquesta ocasió, la mitjana catalana.