L’Ateneu Vilassanès abaixa el teló fins a la seva remodelació.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar construirà un nou Ateneu, ja que l’actual presenta algunes deficiències estructurals, i prepara, també, un projecte alternatiu per tal que no s’aturi l’activitat cultural al nostre municipi.

Aquests són els principals titulars de l’entrevista de dilluns 30 de novembre al matí, realitzada  a Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar. El nou projecte de l’Ateneu es debatrà amb la ciutadania i sorgirà de la millor proposta de les 4 que presentin els diferents despatxos d’arquitectes que es consultaran. L’alternativa, mentre durin les obres de l’Ateneu, que es poden allargar uns 5 anys, s’ubicarà la plaça Ventura Gassol. Serà un espai provisional i que hauria d’estar actiu al setembre de l’any vinent

El nostre magazine matinal, el “Parlant de Tot“, ha arrencat amb força la setmana. El nostre director, Jaume b, s’ha assegut amb Damià del Clot per parlar abastament d’aquesta notícia que donarà molt a parlar. L’alcalde de Vilassar de Mar afronta un repte cultural del qual se’n sent a parlar des de 2007.

Cal recordar que el març de l’any passat, l’Ajuntament va comprar l’Ateneu, per 280.000 euros, per tal de dotar d’instruments de finançament l’espai per fer un equipament en condicions. Acte seguit, van venir les eleccions, concretament al maig, i el març d’enguany es va haver de tancar per la pandèmia.

Els tècnics municipals, quan van començar a estudiar l’espai, van alertar que l’Ateneu presentava algunes deficiències estructurals i això feia inviable, ha explicat l’alcalde, mantenir-lo obert a mig gas mentre es feien les obres.

“No és bo tenir l’Ateneu obert a mig gas, amb les deficiències que té, amb els perills que això comporta. L’Ateneu presenta deficiències que s’han de solventar”. Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar

L’actual Ateneu té unes necessitats determinades, que no pot cobrir l’actual equipament (la caixa escènica, el pati de butaques, entrades i sortides, etc.) i cal activar un projecte alternatiu, que tindrà una vocació de provisionalitat que cobreixi la necessitat d’uns quatre o cinc anys.

L’Ajuntament demanarà als despatxos d’arquitectes que treballin en el nou Ateneu que s’optimitzi al màxim l’espai. Tenir diferents sales on, per exemple, es pugui fer cinema

Vilassar de Mar, un poble amb tanta activitat cultural, necessita un pla B amb urgència.  La solució alternativa passa, segons Damià del Clot, per un equipament provisional a la plaça Ventura Gassol, just a l’espai que hi ha davant de l’Aula de Música i on en el seu moment ja es va ubicar el mercat municipal de manera provisional. En aquest sentit l’Alcalde assegura que s’estalvien molts passos, perquè el terreny ja està preparat.

L’Ajuntament, mentrestant, vol tenir un seguit de pluja d’idees, el més aviat possible, per poder-ho parlar amb el moviment cultural, associatiu i veïnal del nostre municipi.

L’espai de Ventura Gassol tindrà les màximes prestacions i amb el mínim cost possible per cobrir l’activitat cultural de Vilassar de Mar mentre s’enllesteixin les obres de l’Ateneu. Amb un aforament per a unes 250-300 persones i una previsió de pressupost d’aproximadament 300.000€

L’alcalde ha explicat que  la intenció és que hi hagi un mòdul el màxim d’aïllat, segur i ample possible, per fer  l’activitat que es feia a l’Ateneu, amb caixa escènica, vestidors i lavabos.es treballa per tenir-lo disponible, si pot ser, al setembre de 2021

Des de la regidoria de cultura es va fer fa dues setmanes una primera reunió amb les entitats culturals de Vilassar de Mar. Totes són conscients, diu Del Clot, que es necessita un espai amb les màximes prestacions i que calen fer obres a l’Ateneu.

l’Alcalde també va afegir a l’entrevista, que creu que tots els partits polítics, que composen l’ajuntament, govern i oposició, malgrat les diferències lògiques, aniran a una.

Del Clot també va dir que no creu que no quedaran cobertes del tot les necessitats culturals, en quan equipaments, ni quan l’Ateneu estigui enllestit i va afegir que s’aniran guanyant diferents espais del municipi per fer activitats culturals i completar l’oferta, com poden ser l’escola Nàutica o el Sala Galbany i d’altres punts del municipi.