L’Assemblea Feminista rebutja la sentència de La Manada

L’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar, entitat que es va constituir al nostre municipi el passat 8 de març, ha emès un comunicat en el qual declara el rebuig a la resolució de la sentència dictada per l’Audiència de Navarra en la qual es jutjava la violació grupal de cinc homes a una noia de 18 anys. En el manifest, l’Assemblea demana també que es visibilitzin totes les víctimes i alerten d’una justícia que titllen de patriarcal.

En la primera trobada de l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar s’havia, com era preceptiu i gairebé obligat, emetre un posicionament sobre la sentència de la Manada. Julia Suriol n’és la portaveu. Destaca el malestar de l’Assemblea de cara a la resolució judicial dels fets de Pamplona i fa costat a les víctimes que, a vegades, són invisibles.

La falta de recursos per desenvolupar algunes lleis és també un problema que l’Assemblea Feminista aprofita per denunciar al marge de la, per a elles, més que necessària reforma del Codi Penal.

En el manifest de l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar també denuncia la misoginia que, per a elles, manté un dels tres jutges de la sentència de la manada que va apostar per l’absolució dels cinc encausats. Recalquen que el fa incompetent a l’hora de jutjar.

Llegiu el comunicat en aquest enllaç