L’ascensor de la banda de mar de l’estació de tren, en funcionament

El calendari de reparació dels ascensors del passeig Marítim segueix el seu curs i divendres de la passada setmana, 30 de juny, va entrar en funcionament l’ascensor de la banda de mar de l’estació de tren. Tot i això, el seu bessó, al carrer Sant Jaume, no es podrà col·locar fins a l’octubre.

Seguint el calendari previst, el segon ascensor en arreglar-se serà el de la banda de muntanya de la Torre d’en Nadal. Està previst que a finals de juliol ja pugui funcionar l’ascensor situat a la plaça Pau Vila.

Es preveu que sigui de cara a l’octubre que es puguin instal·lar els altres dos ascensors, que servirien per tenir tot el passeig Marítim connectat. Tant el de la banda muntanya de l’estació de tren com el de la banda mar de la Torre d’en Nadal s’han d’instal·lar de nou. Aquests dos, però, no s’han pogut encarregar fins que l’Ajuntament ha rebut la subvenció de la Diputació de Barcelona.

La idea inicial del govern i dels tècnics de l’Ajuntament era la d’arreglar, primer, els dos ascensors d’un dels dos passos i, així, garantir l’accés almenys en un d’aquests espais. Per qüestions tècniques, però, no ha pogut fer-se així. Els ascensors situats a l’estació de tren i a la Torre d’en Nadal no tenen les mateixes mides ni la mateixa maquinària.

Des de Vilassar de Mar es podrà accedir al passeig Marítim, sense necessitat de pujar o baixar escales, pel pas soterrani situat a la zona de la Xinesca, al costat de la Ronda Vilassar. També hi ha l’opció de passar pel soterrani del baixador de tren de l’estació de Vilassar de Mar – Cabrera de Mar, ja que al costat muntanya hi ha un ascensor en funcionament i al costat mar hi ha una rampa.

La idea del Pla de Mobilitat, que es portarà a aprovació aquest any a Vilassar de Mar, és que l’accés al passeig Marítim ja no depengui dels ascensors, sinó que s’hi puguin fer rampes alternatives per evitar que aquest problema es repeteixi. El Pla de Mobilitat, de moment, es troba en la fase final del procés participatiu i està previst que s’aprovi aquest 2017.