L’alcalde de Vilassar de Mar fa balanç dels dos anys de legislatura al “Parlant de tot”

S’han complert dos anys de legislatura i l’espai “Parlant de tot”, que condueix Jaume Cabot, ha entrevistat aquest dimarts 20 de juny a l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, per fer-ne balanç.
Del Clot ha manifestat que fa dos anys no era conscient de la complexitat que significa ser alcalde d’un municipi que és el seixanta-dosè més gran de tot Catalunya. Ha afegit que des de la present legislatura l’Ajuntament ha passat a ser una administració “més propera al ciutadà i més transparent”.

L’alcalde ha valorat molt positivament la gestió econòmica realitzada en aquests dos anys i ha titllat com a“complexíssima” la situació econòmica del consistori quan van entrar a governar “amb un Ajuntament molt endeutat”. Del Clot ha explicat que les finances municipals es troben en una situació “molt més equilibrada” que abans i ha posat com a exemple que abans d’aquesta legislatura l’Ajuntament pagava als seus proveïdors “a 160 dies i ara es paga a menys de 45 dies”.

Del Clot ha dit que està vivint amb molta il·lusió aquesta etapa de la seva vida com a alcalde i ha avançat que, entre els objectius per als dos anys que resten de legislatura hi ha el desplegament del pla d’actuació municipal (PAM), continuar treballant per deixar el municipi econòmicament el més sanejat possible “perquè els propers quatre anys puguem generar recursos per poder fer les inversions que necessita el poble sobretot en matèria cultural”. També ha assenyalat com a objectius principals “treballar per poder executar tota obra pública derivada dels recursos arribats sobretot de la Diputació” i “intentar transformar el municipi a partir de l’aplicació dels conceptes de virtut cívica, participació ciutadana, deliberació pública i implicació de la ciutadania en els processos de generació de valor afegit a partir dels recursos de l’Ajuntament”. I finalment, ha dit, “seguir obrint l’Ajuntament al poble”.

L’alcalde s’ha referit també a la problemàtica dels ascensors del passeig Marítim. Ha recordat que la gestió dels ascensors “no és totalment responsabilitat de l’Ajuntament, però també és responsabilitat de l’Ajuntament”. Ha fet autocrítica i ha descrit la problemàtica que pateixen els ascensors com “la taca negra dels dos anys que portem de legislatura”.

Del Clot també ha assenyalat que s’han fet passos en el procés de millora dels equipaments culturals del nostre poble, un dels quals ha estat arribar a un acord per a comprar la planta baixa de l’Ateneu Vilassanès, ha afegit que s’està pendent que el Departament de Patromoni de la Generalitat autoritzi formalitzar la compra-venda i ha avançat que no canviaran el nom de la sala.

L’alcalde ha dit que els partits de l’oposició a Vilassar de Mar estan fent una oposició responsable, però en referència al punt concret de la no aprovació dels pressupostos de 2017, en què l’única formació de l’oposició que va donar suport al govern votant “sí” va ser el PSC, Del Clot ha subratllat que sent una mica de decepció en veure que les altres formacions de l’oposició van votar-hi en contra , ja que aquestes formacions sabien –ha dit l’alcalde- que hi havia molt poc marge de maniobra en el pressupost.

En referència a com està funcionant el pacte de govern d’ERC-VdM Diu Sí i Gent per Vilassar de Mar, se sent satisfet com està anant i ha qualificat l’actual executiu , que es troba en situació de minoria, de “govern fort, amb suficient capacitat política per arribar a acords amb molts partits”. Del Clot ha lloat la tasca de Raquel Zamora, que fins fa poc ha estat la regidora de, entre altres àrees, Comunicació.

En referència al referèndum de l’1 de octubre de 2017, ha dit que “es tracta d’un exercici democràtic que hem de posar en valor, que s’inscriu dins dels valors que defensem com a govern”, ha afegit que espera que es pugui celebrar i que l’Ajuntament hi donarà recolzament.
A l’entrevista també ha parlat sobre la Festa Major, que se celebrarà del 22 al 26 de juny.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí.