L’Ajuntament respon a la crisi del món esportiu amb un augment de les subvencions i el propòsit d’agilitzar el seu pagament

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha decidit fer una important passa endavant per donar resposta al món esportiu del nostre municipi que ho està passant molt malament, també, per la crisi del coronavirus. El consistori augmentarà en 7.000 euros el pressupost destinat enguany a subvencions per al món esportiu local i reduirà els terminis per atorgar-les.

 Així, el sector rebrà d’aquesta manera una injecció econòmica de 43.000 euros, enfront dels 36.000 que el consistori va repartir al 2019 entre les diferents entitats esportives de Vilassar de Mar.

Aquest augment pressupostari segueix la línia dels ja aplicats en d’altres àrees i pretén contribuir a reduir les repercussions econòmiques que les restriccions i la normativa implementades per a combatre la covid-19 han tingut també sobre el món esportiu.

“Som conscients que, en aquest moment de pandèmia, les entitats locals han vist minvats els seus ingressos mentre les seves despeses han augmentat perquè s’han hagut d’adaptar a més grups, més materials, més monitors, etc. Per això, de la mateixa manera que venim posant recursos en altres àmbits, també ho farem a l’esportiu”, Jordi Tapias, regidor d’Ensenyament i d’Esports

Així, l’anomenat programa 1 d’aquestes subvencions, el que contempla el funcionament habitual de les escoles d’iniciació esportives, veurà augmentada en 6.000 euros la partida de 30.000 que va percebre al 2019 i que aquest any serà de 36.000.

El programa 2, el que cobreix el funcionament habitual d’activitats d’esport de lleure, rebrà 1.000 euros més que l’any passat per situar-se enguany en 7.000.

“Seguirem apostant per a poder destinar-hi encara més recursos en els pressupostos 2021 que s’estan treballant per a portar a aprovació del ple municipal”, afegeix el regidor Jordi Tapias.

Les entitats esportives de la vila podran optar a aquests ajuts, que són de pública concurrència, d’acord al decret recentment aprovat. Per a agilitzar la resposta a la crisi, el consistori pretén fer efectiu el seu pagament entre febrer i març de 2021. Aquest termini suposaria un avançament del pagament de gairebé mig any respecte a 2019.