El Club de Bàsquet organitza el repte “Camí a Colònia”

La Final Four de l’Eurolliga de bàsquet, la millor competició del món al marge de l’NBA, es disputarà a Colònia, Alemanya, del 28 al 30 de maig. Perquè t’expliquem això? Doncs perquè des del Club de Bàsquet de Vilassar de Mar han tingut una idea per mirar d’aconseguir que les famílies, jugadors i jugadores de l’entitat no es desconnectin de l’esport. L’han batejada com Camí a Colònia. Albert Assens, director tècnic del Club de Bàsquet de Vilassar de Mar, ha explicat que es tracta de completar el repte de realitzar 1.106 quilòmetres, que és la distància que separa Vilassar de Mar de la ciutat de la Renània Westfàlia.

La idea, com detalla Assens, era buscar un repte diferent i  engrescador per realitzar-lo a nivell de club, un repte que es pot fer en bicicleta, corrent o caminant.

El director tècnic vilassarenc va inspirar-se en una proposta d’una professora d’Educació Física per tirar endavant aquesta proposta tant original per a la família del bàsquet vilassarenc.

Participar és molt fàcil. Albert Assens ha explicat que han creat una pàgina web a Google Sites amb l’objectiu de canalitzar tora la informació, instruccions, objectes del repte amb actualització dia a dia del rànquing per equips dels quilòmetres assolits. També s’ha creat una guia per a complimentar el repte. Les famílies hauran de descarregar-se una aplicació d’activitat física o utilitzar la seva pròpia polsera d’activitat física, enregistrant el seu entrenament, ja sigui caminant, a peu o en bicicleta i omplir un formulari google que hi ha a la pàgina, on han d’introduir les seves dades, omplir un qüestionari i ha de penjar la captura de pantalla del seu entrenament. També hi ha la possibilitat de poder penjar un vídeo mostrant l’activitat física que s’està realitzant i si porten la roba del Club de Bàsquet sumen punts per al repte   

En definitiva, anar sumant quilòmetres fins arribar a aquesta ciutat de Colònia virtual.

Assens revela que el Bàsquet Vilassar afronta aquesta segona onada del coronavirus amb resignació i paciència i amb l’esperança que poguem sortir d’aquesta situació a la que ha abocat  la pandèmia del coronavirus.

Una de les  primeres decisions que va prendre el club va ser la de suspendre les quotes a les famílies, però subratlla que els entrenadors i entrenadores segueixen molt vinculats a l’entitat, fent activitats on line  

A més, a nivell intern, des del Bàsquet Vilassar de Mar s’ha creat una aula virtual per als entrenadors i entrenadores per tal de fer formació interna.

Una segona aturada que, per Albert Assens, va arribar en un moment dolç per al club, malgrat la pandèmia. Hi ha fins a 30 nens i nenes nous a l’escoleta de bàsquet.

Tot és a punt per quan torni a arrenca la competició que no serà abans del proper diumenge 17 de gener. Grups bombolla i partits d’anada i tornada setmanals

De moment, i mentre no s’acaba de doblegar la corba de contagis, una bona proposta pot ser anar des de la Bòbila a Colònia, Alemanya. Un total de 1.106 quilòmetres.