L’Ajuntament farà una actuació d’urgència en el clavegueram de la Bressoleta i a l’estiu substituirà la coberta transitable

Les pluges d’aquest passat dimecres han afectat la Bressoleta de l’avinguda Eduard Ferrés, que a primera hora d’ahir dijous matí comptava amb un total de cinc classes, la sala polivalent i part de la cuina amb aigua. L’entrada d’aigua es va produir per un embossament en el desguàs que va sobresortir pels embornals de la cuina i d’algunes de les aules que té la Bressoleta. Com a mesura d’urgència, l’Ajuntament ha contractat un equip professional de desembossament i s’està examinant amb sondes quins trams dels tubs de la Bressoleta que desemboquen al clavegueram són els que donen problemes. De moment, s’ha observat que hi ha part dels tubs amb diàmetres petits o instal·lacions irregulars que provocarien embussament en situacions de pluges com les d’ahir. L’Ajuntament farà una actuació d’urgència d’adequació i millora de l’evacuació del centre cap al clavegueram perquè la situació d’ahir no es torni a repetir.

Tot i aquesta situació, gràcies a la implicació del personal de la Bressoleta, ahir les classes es van poder desenvolupar amb normalitat i des de l’Ajuntament es demana disculpes a les famílies que s’hagin pogut veure afectades.

D’altra banda, l’Ajuntament té previst d’executar al juny del 2022 la substitució de la coberta transitable de la Bressoleta per millorar-ne la impermeabilització i l’aïllament. El projecte, aprovat per Junta de Govern Local el 8 de juny de 2021, es troba en fase de licitació. La previsió és que s’adjudiqui aquest mes de desembre. A l’estiu del 2020, l’Ajuntament ja va reparar i impermeabilitzar la part de la coberta no transitable. Amb l’actuació prevista al 2022, la totalitat de la coberta quedarà impermeabilitzada. Aprofitant l’actuació a la coberta transitable, també es farà una millora en el paviment per tal de facilitar l’ús d’aquest espai pels infants.