L’Ajuntament comparteix i fa seves les recomancions de la Síndica de Greuges respecte la gimcana

 

 

Ahir, en el nostre informatiu, ens fèiem ressò de la resolució de l’expedient que la Síndica de Greuges, que actuava d’ofici, feia sobre la gimcana nocturna de Vilassar de Mar. Assegurava, recordem-ho, que els infants i joves que hi van participar van patir, textualment, mancances.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha emès un comunicat en el qual “comparteix i fa seves” les recomanacions i els suggeriments que fa en el seu informe Esther Giménez Salinas. De fet, asseguren des del nostre consistori que ja s’han portat a terme algunes de les recomanacions que ja havia aplicat abans, fins i tot, d’haver rebut l’informe.

Sobre les explicacions, atenció i disculpes a les famílies, l’Ajuntament recorda que la regidora de Joventut Montse Gual ja es va posar, ràpidament, en contacte amb totes elles, els hi va reiterar les disculpes que ja s’havien fet públiques a través dels comunicats institucionals i es va posar a la seva disposició per a qualsevol aclariment que necessitessin.

Ara que ja es coneix públicament la resolució de la institució del Síndic de Greuges sobre aquest tema i per fer efectiu el compromís amb les famílies de fer-les arribar les conclusions, es tornarà a contactar amb elles.

En aquest sentit, cal destacar que l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, es reunirà amb les famílies que ho vulguin, de forma individual, per explicar el contingut de la resolució i aclarir qualsevol dubte que puguin tenir. Cal recordar que la regidora de Joventut, Montse Gual, davant els fets ocorreguts va fer públic en un comunicat el dia 10 d’agost la seva renúncia voluntària a l’acta de regidora, deixant totes les seves responsabilitats en mans de l’Ajuntament, un fet que es materialitzarà durant aquest mes.

Des de l’Ajuntament es vol agrair a la institució del Síndic de Greuges que valori la iniciativa del consistori de voler treballar en l’educació afectiva i sexual dels infants i joves del municipi i admet que s’han comès errors en l’execució de la gimcana tant en la informació prèvia de l’activitat a les famílies i participants, com en el disseny i desenvolupament de les proves realitzades així com en el compliment estricte de la normativa vigent per publicar fotografies de l’activitat a l’Instagram de Joventut.

Per aquests motius, s’han establert mecanismes interns per tal que, situacions com aquestes, no torni a passar. Així, s’ha obert un expedient informatiu al Servei de Joventut, tant als tècnics de referència com a l’empresa contractada per a la seva dinamització.

A més, tal com aconsella la Síndica de Greuges, Giménez Salinas, ja s’ha contactat amb professionals en educació sexual i afectiva en joves i adolescents per fer una avaluació tècnica externa de la gimcana del Juliol Jove, que completarà la que faci el personal tècnic municipal i els participants.

Amb les conclusions dels diferents informes encarregats, es treballarà per millorar els serveis oferts en matèria d’educació afectiva i sexual a infants i joves per evitar nous errors en el futur.