L’aigua de Vilassar de Mar és apta per al consum de boca

 

L’aigua de Vilassar de Mar és apta per al consum. Després de la notícia apareguda, fa uns dies, a alguns mitjans de comunicació en la qual s’alertava que pràcticament la meitat (el 46%) de les aigües subterrànies de Catalunya tenen un excés de nitrats i que Vilassar de Mar és un dels municipis amb la xifra més alta, l’Ajuntament ha reaccionat. Ha volgut aclarir, en un comunicat, que l’aigua que arriba a cases i fonts prové, en la seva gran majoria, de la conca Ter Llobregat i que compleix amb tots els requisits necessaris.

El nostre consistori i la companyia de subministrament d’aigua de boca al nostre municipi Aigües de Vilassar, surten al pas de la notícia assegurant que l’aigua que arriba a cases i fonts del poble compleixen amb tota la normativa que Sanitat exigeix i que prové, en la seva gran majoria, de la xarxa Ter Llobregat. Per tant, les aigües subterrànies no tindrien incidència en el consum de boca.

De fet, Aigües de Vilassar vetlla pel compliment normatiu del Reial Decret 140/2003 relatiu a la qualitat del subministrament d’aigua. En virtut del qual, es realitzen les analítiques de control periòdiques i pertinents, per garantir la qualitat sanitària de l’aigua que subministren.

Recorden, tant Ajuntament de Vilassar de Mar com Aigües de Vilassar, que les analítiques que es fan a la nostra xarxa d’aigua són públiques. Per tant, tothom les pot consultar. On? Al web d’aigües de Vilassar. Per a qualsevol dubte pots trucar a la companyia d’aigua, al 93 759 28 89 o escriure un correu electrònic a  minavella@aiguesdevilassar.cat.

Per contextualitzar l’aclariment del nostre Ajuntament, recordem que la notícia informava sobre un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua en el qual s’alertava que el 46% de les aigües subterrànies catalanes estan contaminades per nitrats. Citava el Maresme com una de les comarques més afectades i, concretament, citava Vilassar de Mar com una de poblacions amb nivells més alts: 638 mil·ligrams per litre, recordant que la Organització Mundial de la Salut marca el llindar en 50 mil·ligrams per litre.

Per tant, Aigües de Vilassar i l’Ajuntament de Vilassar de Mar clarifiquen aquesta informació puntualitzant que l’aigua de consum compleix amb tots, absolutament, tots els requisits sanitaris.