Aquest dimecres, xerrada sobre “Prestige. 20 anys després del desastre”

 

Dimecres 30 de novembre la Sala Maria Roser Carrau a les 7 del vespre acollirà, dins del cicle “Tardor a mar”,  una xerrada sobre “Prestige. 20 anys després del desastre”.

La impartirà el capità de la Marina Mercant, doctor en Marina Civil, llicenciat en Periodisme, Història i Dret i fundador del Sindicat Lliure de la Marina Mercant Juan Zamora Terrés, autor del primer estudi tècnic que es va fer sobre la catàstrofe del Prestige i autor d’un llibre sobre aquesta qüestió.

Agustí Martin, degà de la Facultat de Nàutica, i que forma part de les associacions BricbarcaSalvem El Verd-Acció Ecologista, que organitzen aquest acte, ha explicat que el desastre del Prestige, després de les greus conseqüències sobre el medi ambient que va tenir sobre les costes gallega, francesa i portuguesa, va fer canviar la normativa relativa a la construcció de grans petroliers, que ara han de ser amb doble casc. També hi ha hagut una millora en els punts geogràfics estratègics d’arreu del mín per on passen els grans vaixells, i s’hi apliquen dispositius de separació de trànsit i control marítim. Martí ha subratllat que quan es produeixen catàstrofes com les del Prestige les decisions han de ser tècniques i no polítiques.

Escolta l’entrevista realitzada a l’espai “Parlant de tot”:

L’acte serà enregistrat per Vilassar Ràdio i serà emès en data i hora que comunicarem pròximament.

La Sala Roser Carrau està ubicada al carrer Montserrat, 8.