La vilassarenca Ona Batlle es parteix la cara per assolir la seva primera Champions

Més val tard que mai. Moment, en aquest informatiu, per celebrar la primera Champions League que va aconseguir la vilassarenca Ona Batlle, dissabte passat al vespre a Bilbao, quan les blaugrana es van imposar per 2 gols a zero al totpoderós Olympique de Lió.Batlle, campiona del món ara fa un any amb la selecció estatal, assoleix la primera orelluda de la seva història com a futbolista. Una final en la qual Batlle es va deixar literalment, de fet, es va partir la cara, quan, en una topada fortuïta amb els tacs de la francesa Diani, se li va obrir el pòmul esquerre i va haver de rebre tres punts de sutura, en caràcter d’urgència, per tal de seguir a la gespa.

La de Vilassar de Mar no va sortir en l’11 inicial. Ona Batlle va estar mossegant-se les ungles fins al 66 de partit, quan Jonathan Giráldez la va cridar per saltar al verd de San Mamés. Va substituir Friolina Rolfo i es va encarregar de la banda dreta. Rendint, malgrat l’ull inflant, com sempre. I és que és Batlle una de les millors, per no dir la millor, lateral dreta del món.

La de Vilassar de Mar va engreixant, doncs, el seu currículum esportiu. Al igual que la seva companya, la veterana mataronina Marta Torrejón, amb família a Vilassar de Mar, que, dissabte, va signar la seva tercera Champions League. Les mateixes que té el Barça femení a les vitrines.

Temporada per emmarcar, la darrera del gallec Jonathan Giráldez liderant el Barça -en quatre dies marxa a Washington per encarar un nou projecte esportiu- ja que les noies del Barça han aconseguit el pòquer de títols en aquesta temporada 2023-2024. A la màxima competició continental, s’hi ha d’afegir la Lliga, la Copa i la Supercopa.

Ara mateix, el Barça femení, amb tres copes d’Europa, es col·loca a una del Frankfurt, però molt lluny, encara, de les lioneses amb 8. Es van estrenar les blaugrana l’any 2021 imposant-se per un contundent 4-0 al Chelsea londinenc a  Göteborg i van repetir el 2023 davant del Wolfsburg alemany. La de la remuntada.

(Imatge: Web Barça)