La Policia Local inicia la campanya contra el soroll de les motos

La Policia Local de Vilassar de Mar torna a posar en marxa una campanya de sonometria amb l’objectiu de mesurar i controlar el nivell sonor dels ciclomotors i motocicletes perquè compleixin els límits establerts per la normativa i garantir el descans dels veïns, sobretot de cara a l’estiu. La campanya s’ha iniciat el 15 de maig i s’allargarà fins el 15 de setembre.

A la campanya d’enguany com a novetat s’amplien els controls. A més del control estàtic en un punt concret, amb l’equip cedit per la Diputació de Barcelona, es farà un altre de dinàmic per tota la població amb l’objectiu de localitzar motocicletes que no compleixin la normativa.

L’objectiu d’aquests controls és comprovar que els nivells sonors dels vehicles esmentats es troben dins la normativa legal. La Policia Local immobilitzarà els vehicles i denunciarà aquells que l’incompleixin. L’import de la sanció és de 60 euros. Segons la normativa, el màxim permès en el cas de ciclomotors és de 81 decibels, i en les motocicletes de més de 50 centímetres cúbics i turismes de fins a 4 tones, de 84 decibels.

L’any passat, durant el transcurs de la campanya, es van fer controls a 358 vehicles, 68 dels quals no complien la normativa.

Leave a Reply