La “Passió de Vilassar de Mar” estrena escenari

El Divendres Sant, el 7 proper d’abril a dos quarts de nou de vespre, se celebrarà la 30ena edició de la Passió de Vilassar de Mar. La tradicional i nostrada peça escènica religiosa, que retrata la passió, mort i resurrecció de Jesús, s’estrena, enguany, en un nou escenari.

No es farà a la Parròquia de Sant Joan, com les 29 edicions anteriors, sinó que fa el salt a la Sala Maria Roser Carrau.

Carles Malfeito, president de l’Associació de la Passió de Vilassar de Mar i amb en Kim Cabot, director de l’obra des dels seus inicis, han estat entrevistats a l’espai “Parlant de tot”

Ens han explicat el doble motiu que ha provocat el canvi d’escenari de la Passió. Es ret un homenatge a la persona que va impulsar, amb Kim Cabot, la Passió, Maria Roser Carrau, a la sala que porta el seu nom. La primera opció era representar La Passió i fer els assajos a l’Església, com en anys anteriors. Malfeito ha manifestat que va haver-hi reticències per part del mossèn i, llavors, van anar a parlar després amb l’Ajuntament, que els va oferir la Sala Maria Roser Carrau.

Amb el canvi d’escenari, però, s’ha hagut d’adaptar l’obra a les dimensions de la Sala Carrau, ja que l’escenari i l’aforament no és tan gran com els de l’ Església.

També es vol aprofitar, diuen els responsables de la Passió, per retre, aquest 2023, un homenatge molt especial a totes aquelles persones que, en les darreres tres dècades, han pujat dalt de l’escenari. Aquest any hi ha gent de l’època en què es va inaugurar la Passió

Així doncs, la Passió de Vilassar de Mar segueix caminant amb pas ferm. Ara ja és integrada en la Federació de Passions de Catalunya que aixopluga una vintena de municipis.I tot, com recorda Cabot, va començar amb una anècdota: sortint de l’escenificació dels Pastorets, mossèn Ramon Corts va aconsellar-los que es fes una Passió al nostre poble i que es representés a l’Església.

Uns començaments de la nostra Passió que va arrencar amb, només, set escenes. Avui en dia, en té 32. Aquest Divendres Sant, però, en veurem una d’adaptada. L’estructura de la Sala Carrau és la que és i no se’n podran representar tres.

L’Associació de la Passió de Vilassar de Mar és oberta a tothom. De fet, t’esperen amb els braços oberts. 15 euros és el preu de la quota per a  les persones que vulguin ser sòcies  i ajudar, així, a mantenir viva aquesta tradició.

La nostra Passió, la de Vilassar de Mar es va posicionant dins de la Federació Catalana. Una Federació en la qual el pes el porten Olesa, Esparreguera i Cervera. La presentació de la temporada de passions a Catalunya de l’any vinent serà a la Sagrada Família de Barcelona i la de 2025 al monestir de Montserrat coincidint amb els actes del mil·lenari de la muntanya sagrada.