La importància de la lectura en la infància.

Davant la celebració de Sant Jordi, en l’espai de psicologia del “Parlant de tot” (dijous 11 h) hem parlat avui de la importància de la lectura infantil i la seva estimulació des d’edats molt prematures. La importància de fomentar la lectura en la infància, deixar-los triar, acompanyar-los, que s’equivoquin en triar lectures, i adequar-les a les edats que pertoquen deixant-nos aconsellar a l’hora de comprar-los, són alguns dels eixos dels quals n’ha parlat la Laia Solans des de Somni Psicologia.

En un dia de rècords de venda de llibres, és bo pensar també amb les lectures pels nostres fills i filles des de la primera infància, fins als adolescents, ja que els beneficis d’una bona lectura són de gran ajuda, per tractar algun trastorn en l’aprenentatge, alhora que els allunya per una estona de tauletes i mòbils, cada vegada més comuns des de més aviat.

L’Associació Espanyola de Pediatria d’Atenció Primària, sosté que l’hàbit de la lectura, no sols influeix en la capacitat lectora, sinó en el desenvolupament integral de l’infant. En una època en què el culte el cos és cada dia més notori, el treball de la ment amb la lectura no és menys important.

A banda d’escoltar l’espai també podeu llegir l’article que han realitzat per l’ocasió al web de Somni Psicologia.