La festa romana torna a Premià de Mar

Després de quatre anys, amb pandèmia pel mig, Premià de Mar torna a unir-se a la iniciativa d’altres pobles com Cabrera i Mataró, tot remarcant la història del nostre entorn, amb la celebració de la setena edició de la Festa Romana. L’esdeveniment es durà a terme el pròxim diumenge 17 de març a partir de les 11 hores del matí i fins a les 3 de la tarda, i I promet ser, a més, molt entretingut i replet de jocs i d’activitats que ens transportaran a l’època romana. Des de la “Crònica” hem parlat amb Bàrbara Anglí, regidora de cultura de l’Ajuntament de Premià de Mar, qui ens ha assegurat que el principal objectiu del certamen és donar a conèixer el Museu Romà i divulgar el ric patrimoni històric i arqueològic de la ciutat.


Segons esmenta Anglí, la festa romana d’aquest any comptarà amb un grapat d’activitats lúdiques d’entre les quals podrem trobar l’exhibició de maniobres i tàctiques militars, a càrrec dels legionaris romans de la Legió II Traiana Fortis-Cohors i Barcinonum.

També podrem gaudir de tallers de bellesa romana, pentinats i maquillatge com el d’Ornatrices, a càrrec del grup Barcino Oriens i d’un altre taller, aquest cop, però d’aromes i de cuina romana, a càrrec del grup de reconstrucció històrica Kuanum, on la gent podrà cuinar i fins i tot fer-ne un petit tast.


Tanmateix, per als més moguts i divertits, hi haurà jocs de carrer i de taula de la mà de Dracma Arqueologia, SL.
A més, com a novetat, aquest any s’obriran les portes del Museu Romà i s’hi afegirà una fira gastronòmica, per acabar de completar la jornada.

Les activitats es faran al Museu Romà i a l’esplanada que hi ha davant.

Segons ens ha explicat Anglí, encara no podrem trobar un Premià de Mar decorat al pur estil romà. El que sí que podrem fer, però és ballar amb el gegant romà de la ciutat.