La Cursa inclusiva, a benefici de l’Institut Guttmann

Estem a un mes que, un cop més, i ja van tres edicions, Vilassar de Mar es posi a sumar al costat de l’Associació de Persones amb Altres Capacitats. L’APAC celebra, el dissabte 18 de maig la seva Cursa Inclusiva que, enguany, tindrà un doble objectiu. Com sempre, prendre consciències de nenes i nenes amb diversitats motrius i, de l’altra,  aquesta és la principal novetat, col·laborar amb l’Institut Guttman. Les inscripcions ja estan obertes.

Pablo Romo, portaveu de l’APAC, ens fixa, d’entrada, les coordenades. La ubicació, com sempre a l’avinguda Eduard Ferrés de Vilassar de Mar, just al davant de la Bòbila. Serà el dissabte 18 de maig quan el nostre municipi serà, i per tercera edició, al costat de l’APAC.

De cara a aquest 2024, el límit de les inscripcions per a nens i nenes són els 14 anys. Enguany, oberta la cursa inclusiva a tots i totes. Tinguin discapacitats funcionals o no. I és que, com apunta Romo, la voluntat és que tots i totes puguem experimentar, ens puguem posar en la pell d’aquests veïns i veïnes que tenen dificultats de mobilitat. Inscriure-s’hi, a més, és molt fàcil. A través del QR que trobarem a les cartelleries del nostre municipi.

Com sempre, prova no competitiva. Nens i nenes lluitaran contra les seves pròpies marques en distàncies de 10, 30 metres i 50 metres.

Enguany, amb una important novetat. A Romo l’omple d’orgull poder anunciar la finalitat solidària de la cursa inclusiva de l’APAC d’aquest 2024. Cinc euros d’inscripció que volaran, íntegrament, cap de l’Institut Guttmann que està creant la sala de rehabilitació neuronal més avançada d’Europa. Atenen unes 6.000 persones l’any.