S’estrenen les emissions regulars de TV3, la primera ministra de l’Índia Indira Ghandi era assassinada pels seus guardaespatlles, es descobreix el virus de la SIDA i un tal Carl Lewis, el fill del vent, era el gran dominador dels Jocs Olímpics Los Ángeles. Corria l’any 1984. I a Vilassar de Mar començava a caminar una revista gratuïta, La Clau, que ha acabat sent un dels grans referents, social, cultural i econòmic de la nostra comarca. Els companys de la Clau celebren 40 anys de vida. Amb Ismael Bustos hem repassat història i hem anunciat el fantàstic concurs de celebració que pots trobar el seu web

Posem un anunci a La Clau? Ho he vist a La Clau! Què fan per Sant Jordi a Arenys de Mar? Un 23 de març de 1984, era un divendres, es va publicar, al nostre municipi, el primer número de la revista gratuïta de La Clau amb, per cert, una coberta dedicada a la nostrada Torre d’en Nadal. Avui és publicació gratuïta més antiga de Catalunya amb dues tirades al mes de 20.000 exemplars i un radi d’acció que arriba a les 55.000 persones cada 15 dies.

Amb 40 anys història, Ismael Bustos, La Clau és un referent al Maresme. És una revista que segueix creixent i que continua molt forta.

Vinculació més que estreta té La Clau amb Vilassar de Mar. De fet, la primera coberta va dedicar-se a la nostrada Torre d’en Nadal.

Arriba, avui, des de Badalona a Arenys de Mar i, en els propers mesos, avança Bustos la idea és colonitzar l’Alt Maresme. Per cert, un dels apartats que més interessa als lectors i lectores és l’agenda cultural, és una de les seccions més importants i preferides pels lectors i lectores.

Aquest 2024, 40 anys després, la seu segueix a Vilassar de Mar. I van creixent. De fet, com subratlla Bustos, un dels èxits és l’acurada i mimada distribució gratuïta de La Clau. Afanya’t, segur que ja ho saps, perquè els exemplars volen; la distribució és molt dinàmica. La revista surt editada quinzenalment els dijous, i els divendres i els dissabtes ja costa trobar-la, perquè s’ha esgotat i els exemplars ja estan a les cases.  

L’Any 2004 van assumir el repte digital amb la creació del seu web. La revista ha anat evolucionant. Ara aposten per, i aprofitant tot el coneixement d’aquestes quatre dècades, oferir nous serveis a maresmencs i maresmenques. La revista en format imprès és el pal de paller i després hi ha la pàgina web de la revista, el Departament de Disseny i Comunicació.

Ha mostrat el seu agraïment a les persones que han fet possible “La Clau” aquests 40 anys, als anunciants i lectors i lectores.  

La clau de La Clau, valgui la redundància, assegura Bustos és que tothom se la fa, d’alguna manera, seva. Moments bons, d’altres de més regulars i d’altres amb molts nervis. Ens referim, és clar, al tret d’adrenalina que significa un tancament d’edició. Abans s’editava setmanalment, ara cada quinze dies.

L’Ismael Bustos ens anima a què tots i totes participem en el sorteig que han dissenyat per celebrar aquesta efemèride. Amb uns senyors premis: un cap de setmana a Sort, un menú de cap de setmana en un restaurant de Mataró, un ram de flors i una joia. Per participar en aquest sorteig, s’ha d’entrar al web de “La Clau” i omplir l’enquesta.

Per 40 anys més!

En aquest enllaç pots consultar el primer número de la revista.