Kris Ubach ha estat escollida fotògrafa oficial de Les Santes

L’artista mataroní d’impacte internacional Mohamed L’Ghacham revolucionarà Les Santes 2024 amb el cartell que ha dissenyat per a la Festa Major de Mataró. Serà una autèntica sorpresa perquè encara no el coneixem ja que l’artista el pintarà en una de les parets de Mataró. També s’ha donat a conèixer ja el nom de la fotògrafa oficial d’aquesta festa en honor a les santes Juliana i Semproniana, la mataronina Kris Ubach, fotoperiodista especialista en viatges.

Ubach va voltant per tot el món amb la seva càmera. Ara, serà profeta a la seva terra, ja que la ciutat de Mataró, la ciutat que la va veure néixer, l’ha escollida com a fotògrafa oficial de la Festa Major de Les Santes d’aquest 2024.

Com a mataronina, ha dit Ubach, li ha fet una gran il·lusió que pensessin en ella, i un orgull. I és que, de petita, somiava en què algun dia li podria arribar aquest encàrrec.

Ser la fotògrafa oficial de les Santes 2024 representa, per a ella, un doble repte. No pot desvetllar el projecte, ja que està tancant la logística que necessita per dur-lo a terme. Ha avançat que serà un projecte molt original i diferent al que s’ha fet fins ara.

Ubach documentarà Les Santes com si fossin un viatge. I poc més ens pot desvetllar

La mataronina, que ha tastat les Santes des que era una nena, segur que té ben clar quins seran els actes i els esdeveniments més lluïts i dels quals en podrà treure més profit. No dubta: el foc i la festa.

Un encàrrec que à Ubach, després de viatjar per tot el món, li servirà per treure’s l’espina de treballar, per primera vegada, a la seva ciutat. I és que es passa l’any viatjant i treballant sense parar.De fet, en el seu currículum trobem un munt de premis i reconeixements.

Ens ha parlat del reportatge que li va publicar la prestigiosa National Geogràfic l’any 2002. En aquella ocasió, la mataronina va poder unir les seves dues grans passions: els viatges i la sostenibilitat que, en aquella ocasió, es creuaven a la Selva Negra alemanya.

Ha subratllat que en alguns països europeus els recorreguts per a les persones que van a visitar el país estan dissenyats en clau de sostenibilitat i ha posat com a exemple que els hotels proporcionen als seus clients vehicle elèctric per als seus desplaçaments.

És a punt de treure la tercera edició, ja, del seu darrer treball “Pirineos más allá de la montañas”, editat per Península, una crònica de viatges entre Irun i Cap de Creus, en el qual va entrevistar a diferents persones que viuen en aquesta zona. Està molt contenta que la gent dels Pirineus li hagi dit que se sent reconeguda en el que explica en les pàgines d’aquest llibre.

I ben aviat apareixerà el seu darrer llibre “Cròniques americanes”, fruit de les seves intervencions en el programa de Catalunya Ràdio “Els Viatgers de la Gran Anaconda”, que, aquest estiu, posarà punt  final a 28 anys en antena, presentat per Toni Arbonès.

És una obra on explica els seus viatges per diversos països americans. En concret, és un recull de les cròniques locutades on narra aquests periples que va fer i sortirà editat a finals de març.   

La fotògrafa mataronina reconeix que té una gran capacitat per a sorprendre’s. Per exemple, com a anècdota, ens explica que després de conèixer llocs tan exòtics com l’Antàrtida o Groenlàndia es va emocionar, en la seva darrera feina, retratant els paisatges de la Terra Alta, visitant els escenaris de la Guerra Civil Espanyola.