Josep Maria Mainat i la seva Ciència optimista, protagonistes de la xerrada de l’Aula

El productor de televisió i cantant Josep Maria Mainat és el protagonista de la Conferència de l’Aula d’Extensió Universitària d’aquest dimarts. A partir de les sis de la tarda a l’Ateneu, qui va ser un dels fundadors de La Trinca, explicarà, en el seu to divulgatiu habitual, les claus del seu llibre Ciència Optimista que dona nom, també a la xerrada. Els socis de l’Aula podran entrar de franc, mentre que el públic en general haurà de pagar 5 euros.

Cèl·lules mares, intel·ligència artificial, realitat virtual, exploració espacial… Ciència optimista és el llibre de divulgació científica que va publicar l’any 2015 Josep Maria Mainat fruit de les converses que mantenia amb el periodista Jordi Basté en les intervencions del de Canet de Mar en el programa El Món a RAC 1.

De fet, la relació de Mainat amb la ciència ve des de ben jovenet. És programador informàtic, parla sis idiomes i també va començar la carrera d’arquitectura. El llibre sobre el qual xerrarà a l’Ateneu, de la mà de l’Aula d’Extensió Universitària, vol explicar la ciència d’una manera optimista, amena i entenedora.

De fet, Mainat, amb el seu sentit de l’humor, parlarà sobre temes científics i tecnològics sense perdre, mai, el rigor acadèmic. Això sí, en la seva qualitat de divulgador explica acudits i fuig de paraules tècniques i complicades fent-ho fàcil, fins i tot, per a nens i nenes que puguin assistir-hi. La passió que posa en Mainat a tot el que fa es podrà comprovar, aquest dimarts, a l’Ateneu en el marc de l’Aula d’Extensió Universitària.

Cal destacar que el productor i un dels creadors de Gestmusic no es queda amb els recents descobriments i les darreres innovacions tecnològiques sinó que, des del seu caràcter tremendament optimista, ens avançarà tot allò que vindrà en els propers anys.

Bona prova del seu optimisme és que aventura en un futur els cotxes autònoms (que evitaran accidents i embussos), que la ciència solucionarà el problema del medi ambient abans que la política.