El llibre Oriol Junqueras: fins que siguem lliures es presenta, aquest dimecres, a la Biblioteca

Coincidint amb el judici que s’està realitzant als polítics catalans presos, al Tribunal Suprem, aquest dimecres es presenta a la Biblioteca de Vilassar de Mar el llibre de Sergi Sol Oriol Junqueras Fins que siguem lliures. La trobada és a dos quarts de vuit del vespre i comptarà amb l’actuació musical de Pep Piques i les intervencions de Maxi Calero, bon amic de l’exvicepresident de la Generalitat, i del periodista Justo Molinero.

Sergi Sol, excap de gabinet d’Oriol Junqueras, retrata en aquesta obra, des de la perspectiva més intima del cercle de col.laboradors de l’aleshores vicepresident de la Generalitat, el rerefons que va determinar les decisions de la tardor catalana de 2017. La celebració del referèndum, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l’ingrés en centres penitenciaris, l’aplicació del 155 o les votacions del 21 de desembre passen pels sedàs d’un dels més estrets col.laboradors de Junqueras.

El llibre de Sergi Sol, amb pròleg de Raül Romeva, pretén fer un relat acurat i documentat d’aquest període transcendental. També busca retre un homenatge a la figura de Junqueras amb informacions inèdites sobre la tardor catalana de 2017 procurant contextualitzar els fets amb la perspectiva del nucli dur de Junqueras quan era vicepresident de la Generalitat.

En l’acte de la Biblioteca hi serà present el periodista Justo Molinero, de Radio Tele-taxi,  i també Maxi Calero; un dels millors amics de Junqueras i veí de la localitat de Sant Vicenç dels Horts. Extremeny, comunista convençut que no combrega amb la independència, però que sempre ha estat al costat de Junqueras defensant el dret dels pobles d’autodeterminar-se.

Sergi Sol, llicenciat en Dret i amb habitual presència en diferents mitjans de comunicació, va ser cap del gabinet de Junqueras i va viure estretament aquells dies que ara explica en aquest Fins que serem lliures.

L’acte està organitzat per ERC.