Jordi Mompart: “Aquest any la campanya de la Mona serà tan bona com la d’abans de la pandèmia”

L’espai “Volem Saber” ha parlat sobre la tradició de la Mona de Pasqua amb el vilassarenc i mestre xocolater, Jordi Mompart. Des del seu obrador a Mataró, AGARAAGAR, subministren xocolates i mones a qualsevol punt del país. Treballen a tota màquina des del gener per tenir-ho tot a punt. Les mones estrella per aquest 2022? Un any difícil de preveure. Sembla que padrins i padrines s’inclinaran pels pokemons i els tik-toks.

Tenint en compte que fa tres mesos que treballen amb les mones, és just que li preguntem a Jordi Mompart per la mona estrella d’aquest 2022. Un any complicat pel que fa als dissenys, diu, sembla que l’aposta seran temàtiques més innovadores que no pas les més clàssiques.

Mompart ha explicat que enguany no hi haurà una única mona estrella. Molts clients i clientes els han encarregat mones relacionades amb Pockemons, Picatxos i Tik-toks.

Un any que, segons el punt de vista del mestre xocolater, serà molt bo. Tant com en Setmanes Santes de prepandèmia. I és que fa dos anys va ser molt dur quan va esclatar la pandèmia del coronavirus, que va suposar un cop fort per als diferents sectors econòmics, inclòs el de les pastisseries.  Per les mesures anticovid 19, van fer entrega de mones a domicili; el 2021 la situació ja va millorar i les pastisseries ja van treballar molt en l’elaboració de mones.

Mompart explica que, darrerament, es va imposant la xocolata blanca en els desitjos llaminers de nens i nenes. I és que una de les propietats de la xocolata blanca és que es pot tenyir amb els colors que es vulguin sense alterar el gust.

Hi ha colorants alimentaris que estan permesos i es pot fer infinitat de combinacions i no alteren el gust de la xocolata. L’elaboració de la mona, aquest dolç tan típic del Dilluns de Pasqua, a Catalunya porta la seva feina

La xocolata es rep en sacs i la desfan. Seguidament, temperen la xocolata; el temperat és amb determinats graus, i es pot fer servir amb motllos preparats. També es pot fer servir serigrafia  i l’ús tintes comestibles en la impressió d’imatges a les mones.

AGARAAGARs distribueix tant a pastisseries com a altre tipus de botigues, com de llaminadures o de comestibles. En aquest cas, com ells no fan el manipulat final, aposten per peces més dures, resistents i que no es trenquin.

Per cert, un consell del nostre mestre xocolater. Amb les temperatures que tenim per Setmana Santa no cal conservar la mona a la nevera. Si no s’acaba, sempre es poden anar fent pessics allà on la tinguem guardada.

Escolta l’entrevista realitzada a l’espai “Volem Saber” en aquest enllaç