Activitats del tercer trimestre d’AEU-VdM

L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar ha presentat la seva programació del tercer trimestre del curs 2021-2022, que està farcida de classes i conferències, tallers monogràfics i, també, sortides.

L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar és una associació de caràcter cultural i educatiu, sense ànim de lucre, que és vinculada a la Universitat Pompeu Fabra. És un espai d’aprenentatge, obert a aquelles persones que vulguin seguir formant-se o actualitzant coneixements.

Marca de la casa de l’Aula són les classes i conferències que tant èxit tenen. Com sempre, els dimarts a les 6 de la tarda i a la Sala Carrau. Es poden seguir tan presencialment, com en directe per la plataforma Zoom.

La primera cita serà el proper 19 d’abril. Dedicada a les Noves Tecnologies. En Bruno Pérez parlarà de “Ciberseguretat: bones pràctiques i consells”. És perit judicial informàtic forense.

Les energies alternatives protagonitzaran la segona conferència. Serà el 26 d’abril. Jordi Bartroli i Jordi Carbonell ens parlaran de la “Transició Energètica a Vilassar de Mar”. Són veus autoritzades ja que són membres del grup de noves energies del nostre municipi.

El dimarts 3 de maig salta l’Aula a la geopolítica. El periodista de TV3 Joan Roure, especialitzat en el Proper Orient, pronunciarà la conferència “20 anys d’errors. Orient Mitjà des de l’Afganistan a Egipte després de l’11 S de 2001”.

El 17 de maig, l’Aula aborda un dels seus pilars. L’economia. Daniel Raventós, doctor en Ciències Econòmiques de la UB, s’endinsarà en “El dret a l’existència socialment garantida: llibertat i igualtat”.

“Grans mentides de la història” serà la xerrada del 31 de maig a càrrec de Jordi Pisa (col·laborador del National geographic). “Història i Cultura del Vi a Catalunya” serà la conferència del 7 de juny amb l’enginyer agrícola Josep Maria Puiggròs. Finalment, la darrera conferència del tercer trimestre serà “Viure per Creure”, que impartirà la vilassarenca Maria Petit, sensibilitzadora de la discapacitat visual.

Si les conferències dels dimarts de l’Aula són marca de la casa (comencen a les 6 de la tarda i també, a més de presencialment, es poden seguir online a través de la plataforma ZOOM), no ens podem oblidar d’un altre dels eixos fonamentals: les sortides.

N’hi ha previstes un parell. La primera es farà el dijous 9 de juny, a un preu de 35 euros per a les persones sòcies i de 40 per a les no sòcies, es farà una visita a Vallmora: centre enoturístic i arqueològic de Teià. La segona es farà el diumenge 22 de maig al Teatre Auditori de Granollers per veure l’òpera Rigoletto de Verdi. El preu de la sortida és de 40 euros.

El tercer eix de l’Aula són els seus monogràfics. El del tercer trimestre, que va començar el passat 24 de març i que s’estendrà fins al proper 28 d’abril, va dedicat al Jazz: “La Música negra que canvia el món”. L’imparteix Pau Fuster i es fa a l’Espai Galbany. Les persones sòcies paguen 20 euros i les no sòcies; 25.

Si encara no ho ets, per fer-te persona sòcia de l’Aula cal omplir el formulari que trobaràs en el seu web o bé presentar-se a la seu, ubicada a l’Escola Nàutica. Carrer de Santa Eulàlia 40. El telèfon és el 93 754 05 00 i el seu correu electrònic: aeu.vdm@gmail