Informatiu coronavirus 20-03-2020 13h

A l’informatiu “Crònica” d’aquest divendres 20 de març de 2020, a les 13h, dedicat al coronavirus:

-hem donat compte de les darreres preses per l’Ajuntament de Vilassar de Mar, que ahir al vespre va aprovar un paquet de mesures econòmiques adreçades a empreses, treballadors i ciutadania per pal·liar els efectes del coronavirus en el teixit productiu. N’hem parlat amb l’alcalde, Damià del Clot.

-hem parlat un dia més serveis essencials, centrant avui en la recollida de residus i serveis de neteja viària. Hem tractat aquesta qüestió amb Joan Roca, regidor d’Espais Públics.

-un dels motors econòmics del poble, el sector de la flor i la planta, està preocupat per la suspensió de la celebració de Sant jordi, tal com anuncien des del Gremi de Llibreters. Els productors de roses, no perden l’esperança i parlen de “possible suspensió”, Ens hem fet ressò dels dos comunicats de premsa que ens han fet arribat el Mercat de Flor i Planta Ornamental, tant el referit a Sant Jordi, com el referit a la situació en què es troba el comerç de flor i planta, paralitzat per l’actual situació. N’hem parlat amb el Mercat.

-un dia més l’inspector en cap de la Policia Local, Lluís lópez ens explica com estan anant aquest díes de confinament que sembla que es viuen amb relativa normalitat. Aquesta nit passada els agents han aixecat algunes actes i,  atenció , comencen els controls policials de presència als carrers del nostre poble.

-Oriol Contreras,  responsable de l’OMIC, ens parla cada dia d’un tema diferent relacionat amb el cosum. Avui ha centrat la seva atenció en el tancament dels establiments hotelers.

-amb la consultora digital Sílvia Llombart, consultora digital, parlem sobre el decàleg que ha publicat amb consells útils per treballa des de casa

-els estudiants que es troben d’erasmus o intercanvi pel món, en la majoria dels casos han hagut de tornar a casa. Hem parlat amb David Coy, estudiant vilassarenc de la Universitat Politècnica de Catalunya, que es trobava a Escòcia d’erasmus. Ens ha explicat com i quan va decidir tornar a casa.

-avui i com cada dia hem contactat amb les entitats del poble i de les iniciatives que han organitzat per afrontar aquests dies de confinament. Avui hem donat al Club Bàsquet Vilassar de Mar.

-en el capítol de mesures per passar l’estona, hem parlat del concert  dissabte 21 de març a les 19h  oferirà el músic de vilassar de mar Enric Neddermann a través de instagram live, per Internet

-En la recta final hem repassat l’actualitat relacionada amb el coronavirus, de la resta de poblacions Maresme i hem acabat amb la predicció del temps, des del Servei Metereològic de Catalunya.