Ha mort Josep Fornas, estret col·laborador del president Tarradellas

Ha mort Josep Fornas,a l’edat de 96 anys. Assessor fiscal, editor i polític, Fornas va ser durant el franquisme estret col·laborador del president Tarradellas.

La seva trajectòria està marcada per l’estreta relació que va tenir amb Josep Tarradellas i tota la tasca política que ambdós van realitzar plegats. Militant d’UDC i posteriorment d’ ERC, diputat al Parlament de Catalunya i va ser símbol del moviment editorial contra la dictadura franquista.

Va ser també un gran col·leccionista. Cal destacar el seu valuós i extens fons bibliogràfic i de cartells de la Segona República, cedit al Parlament català.

El 21 d’abril de 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear l’any 1981 per distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

El 19 de setembre de 2010 a la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar se li va retre homenatge en l’acte anomenat “Homenatge a Josep Fornas. Compromís amb la cultura i el país”, organitzat per la Fundació Josep Irla i ERC amb el suport de l’Ajuntament-

El 29 de gener de 2016 va rebre  la insígnia d’argent del Centre d’Estudis Vilassarencs  en reconeixement a la seva trajectòria cultural i polític.

Fornas residia a Vilassar de Mar.

La Sala de Vetlla es troba al Tanatori de Mataró i està oberta aquest dimarts a partir de les 16h. La cerimònia de comiat es realitzarà al mateix tanatori aquest dimecres 6 de gener a les 12 del migdia.