Junts per Catalunya recull més de 450 signatures perquè la candidatura sigui validada com a nou partit polític

Durant la darrera setmana, pels principals carrers i places de Vilassar de Mar, hem vist com la formació local de Junts per Catalunya demanava signatures per tal que la Junta Electoral validi la seva candidatura com a nou partit polític. Han renunciat a tots els drets electorals anteriors i, per tant, parteixen de zero. A Vilassar de Mar han recollit més de 450 signatures que aniran a engrossir les 7000 que demana la Junta Electoral. Ara comença el procés de validació

Laura Martínez, regidora a l’Ajuntament de Vilassar de Mar de Junts per Catalunya ens explica que la raó de la recollida de signatures ha estat fruit de la legislació electoral en tant que s’han constituït, de cara als propers comicis del 14 de febrer al Parlament de Catalunya, com a partit nou. En una setmana han de recollir 7.000 signatures a tot el territori en una setmana.

Martínez agraeix les més de 450 signatures recollides a Vilassar de Mar en la darrera setmana. Unes firmes, ha explicat, que els permetran presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Les signatures  ja són en poder de la Junta Electoral. Missatge de tranquil·litat des de Junts per Catalunya ja que creuen que no han de tenir problema per superar, amb escreix, la xifra demana la llei a tot el Principat.-

Ara, s’inicia el procés de validació. Laura Martínez recorda que Junts per Catalunya ja està constituït com a partit polític però ara cal formalitzar el tràmit de convertir-se en candidatura oficial i que la Junta validi que té els avals necessaris per concórrer als comicis.

La regidora a l’Ajuntament de Vilassar de Mar explica que a la gent li ha xocat molt que un partit amb la tradició i solera que té al seu darrera Junts per Catalunya hagi de passar per aquest tràmit.

Martínez ha subratllat que es tracta d’un partit nou, i ha afegit : “Junts per Catalunya ha buscat la unitat de l’independentisme i es manté fidel al mandat de l’1 d’octubre”.

 Martínez  ha explicat que  entre els militants de Junts per Catalunya no només  hi ha algunes persones que havien estat abans a Convergència Democràtica de Catalunya, sino també hi ha persones que abans havien militat a d’altres formacions   d’ERC i el PSC i persones que no havien militat en cap partit polític abans.