Ha finalitzat el Programa de Suport Emocional per la Covid-19 engegat per l’Ajuntament

Ja ha acabat el Programa de Suport Emocional per la Covid-19 que va engegar l’Ajuntament de Vilassar de Mar per tal de brindar ajuda i suport a aquells vilassarencs i vilassarenques que ho estaven passant malament per culpa del coronavirus. La metgessa i coach Camino Calvo ha estat l’encarregada de fer l’acompanyament. 12 persones ateses satisfactòriament i moltes hores de dedicació.

Camino Calvo fa, doncs, una molt bona valoració d’aquesta campanya.

Ha explicat que acompanyar a les persones i veure que es pot millorar el benestar d’altres persones és molt satisfactori.
I és que la sensibilitat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha permès posar en contacte gent que patia amb una persona, en aquest cas ella, que els pogués escoltar. Aquestes persones que necessitaven ajuda han quedat molt agraïdes.

En aquest sentit, Calvo vol destacar l’extrema sensibilitat del nostre consistori i s’ha referit, en especial,  a la tècnica de Salut  Marta Casas i a la regidora Nuria Arasa. Ha explicat que van saber detectar una necessitat i van de seguida cobrir-la.

Ella, des de les trinxeres, va ser a la primera línia. La persona que hi havia a l’altra banda. Ha explicat que ha fet acompanyament via whatsapp.

Amb un tractament personalitzat. A mida. Escoltar sense jutjar, donar espai a l’altre i brindar confiança són els ingredients de la recepta de Camino Calvo.

Ha indicat que ajudar als altres no és tan difícil i que tots hauríem de ser capaços de fer-ho. Calvo ha manifestat que, tot i que ella no és terapeuta i per tant no fa teràpia, una de les persones a les quals ha ajudat li ha dit que parlar amb ella és terapèutic. La clau és donar a l’altre l’espai que es mereix.

Ha subratllat que pràcticament tots els casos que ha tractat s’han pogut tancar bé.

Així doncs, més de 850 hores de feina. Feina d’acompanyament, en definitiva. Ha afegit que no es pot deixar a una altra persona amb el dolor obert.

Calvo detalla amb quins casos s’ha trobat? Persones que patien; des dels 14 als 80 anys

Persones de diferents àmbits professionals , que patien molt cansament,  amb molta por, dolor per no haver acompanyat als seus familars grans.

Al marge d’aquest programa, focalitzat amb els estralls que provoca la Covid-19, Camino Calvo ha estat, també, una de les màximes responsables de l’Espai de Dol Perinatal que, aquest passat mes novembre, es va estrenar al cementiri municipal. Es dona visibilitat a un dol que no és molt visible.

Camino Calvo i l’Ajuntament estan treballant, estan pensant ja en una nova col·laboració.