Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua per a persones cuidadores no professionals de persones amb dependència

S’ha tornat a posar en marxa el Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua per a cuidadors de persones amb dependència, al local del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de la plaça del Barato. La primera sessió es va fer el passat 4 d’octubre.  La Regidoria de Serveis Socials i Gent Gran realitza aquesta activitat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació de professionals de la Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC).

Els Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) tenen per objectiu facilitar espais de trobada entre persones cuidadores que es troben en situació similar, perquè puguin compartir les seves necessitats i preocupacions, i també les seves vivències i els seus coneixements. Es pretén reduir l’impacte negatiu de la cura que, a vegades, poden experimentar els cuidadors i cuidadores no professionals, i millorar la qualitat  de vida de les persones en situació de dependència.

En les 10 sessions que estan programades, les persones participants comparteixen experiències i vivències relacionades amb la cura dels seus familiars amb dependència. També reben les orientacions i el suport emocional de la psicòloga de la Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC).

Enguany, el grup estarà format per entre 8 i 12 persones cuidadores, que es reuniran setmanalment durant 10 sessions d’una hora i 30 minuts. La cloenda del grup serà el 20 de desembre.