Gibernau Vidriers ha fet l’estel que corona la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família

El dia de la Immaculada, dimecres 8 de desembre, a les 19’40 h, s’encendrà l’estel que corona la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família de Barcelona. Serà a 138 metres d’alçada, té 12 puntes, cinc cares i pesa, atenció, 5 tones i mitja. L’estel ha sorgit del Maresme. Del treball i l’artesania dels mataronins Gibernau Vidriers.

L’estel mataroní ja llueix. De moment, encara, a les fosques, fins al proper 8 de desembre quan rebrà la càrrega lumínica. Des del programa “Volem Saber” d’aquesta casa, de Vilassar Ràdio, hem volgut entrar a Gibernau Vidrers. En David Gibernau ens explica que tot el procés, des de l’inici fins ara, ha durat prop d’un any i mig. Insisteix en què ells no han fet el projecte, sinó els vidres de l’estrella. Amb una textura de vidre molt especial. “Has de ser Gaudí” li van dir des del Patronat de la Sagrada Família. Van demanar-li que fos d’un vidre texturat d’una textura que no existeixi al mercat.

En David Gibernau, amb el descans de la feina feta i ben feta, explica com es va trobar la textura. Són 123 vidres que conformen l’estel, amb una estructura orgànica i no repetitiva. Parteixen de vidre gravat.

L’estel mataroní de la Sagrada Família ja és a 138 metres d’altura. Per tant, condicions extremes de seguretat. L’acabat és setinat i  els vidres s’han termoendurit.

Ara, com recorda Gibernau, queda pendent el repte de l’estel que ha de coronar la torre de Jesús. Li encantaria fer-la. Serà de pedra i s’hi podrà, atenció, entrar a dins!

Ara mateix, i per la pandèmia, no hi ha data final per acabar la Sagrada Família. Havia de ser el 2026, coincidint amb el centenari de la mort de l’arquitecte Antoni Gaudí, però sembla que les obres necessitaran més temps.