Finalment, Jordi Borràs presentarà el llibre ‘Dies que duraran anys’ aquest divendres a l’Ateneu

Finalment, serà aquest divendres. El fotoperiodista Jordi Borràs, que s’està recuperant de les ferides que va patir en un atac feixista la setmana passada, complirà amb l’agenda que va haver de suspendre. Així doncs, a partir de dos quarts de vuit del vespre, i a l’Ateneu de Vilassar de Mar, el  periodista podrà presentar el seu llibre Dies que duraran anys. L’acte està organitzat pel Comitè de Defensa de la República de Vilassar de Mar. Aquest dijous, el fotoperiodista serà entrevistat per Vilassar Ràdio en el programa matinal La Ràdio a la Fresca.

Una presentació, recordem-ho, que es va haver de suspendre. El dilluns de la setmana passada, quan Jordi Borràs tornava de cobrir l’acte de presentació de la nova plataforma política que impulsa Carles Puigdemont, Crida Nacional, va ser agredit al carrer Capellans de Barcelona. Un individu el va reconèixer i el va increpar amb crits de “Viva Espanya i Viva Franco”, segons el fotoperiodista i testimonis presencials, i el va colpejar repetides vegades provocant-li lesions a la cara. Quan Borràs reclamava la presència policial, l’agressor es va identificar com a policia. El fotoperiodista i l’agent s’han denunciat mútuament.

Dies que duraran anys recull el testimoni gràfic de Jordi Borràs que, amb la seva càmera de fotos, s’ha convertit en un testimoni dels fets més importants de la història recent de Catalunya. En aquest Dies que duraran anys, que el mateix autor defineix com “la tardor més bèstia de les nostres vides”, el fotoperiodista fa un recull d’imatges que van des de l’aprovació al Parlament de la Llei de Transitorietat Jurídica el setembre de 2017 a la repressió policial el dia del referèndum de l’1 d’octubre.

L’obra acaba amb la manifestació de suport als presos polítics i exiliats que es va celebrar el passat 7 de desembre a Brussel.les. Un llibre, el Dies que duraran anys, que comptarà amb una segona part amb tot el que està passant aquest 2018. De moment, destacar que ha estat el segon llibre en català més venut en el gènere de no ficció.

Al marge de la seva feina com a fotoperiodista, Borràs és molt actiu a twitter on no es cansa de denunciar agressions feixistes a través de l’etiqueta Alerta Ultra.