Festivals per a aquest estiu al Maresme

Vols venir amb nosaltres de Festivals? Atenció perquè, tot i les actuals restriccions per la Covid, el Maresme continua sent una comarca de referència cultural al nostre país amb un munt d’opcions per aquest estiu, amb propostes diferents estils musicals per a tots els gustos. Ara, repassem tot seguit el calendari de Festivals que s’albiren, ja, de cara als propers dies i mesos.


I és que trobem opcions per a tots els gustos. El Maresme acull festivals amb protagonistes musicals diferents: des de lírica i la poesia fins al jazz, pop i rock.


Ens aturem, primer a Calella per parlar de la 10a Temporada Lírica Ciutat de Calella, amb concerts des del maig fins al desembre. Enfocat, això sí, als amants de la música clàssica i la lírica. En aquesta ciutat maresmenca, a més, els caps de setmana acullen, ja, les Nits d’Estiu a Calella, amb concerts en format íntim, molts d’ells se celebraran a l’espectacular escenari del far i que aglutina tots els gèneres musicals. Al setembre continua la música, en aquest cas folklòrica, amb les 49es Jornades Internacionals folklòriques de Catalunya que tindran lloc a Calella.


També trobem propostes interessants a Teià que celebra, fins al 29 de juliol, Remor, amb artistes de diferents estils i a preus ben econòmics.


Per la seva banda, Premià de Mar, un dels nostres municipis veïns, acull la primera edició del Nits de Veu, amb el gospel i el soul com a protagonistes i, a més, un concert de The Sey Sisters el pròxim 31 de juliol.


I de Premià de Mar marxem cap a Arenys de Mar per gaudir del 29è Festival de Jazz. Arrenca el 30 de juliol i s’estén fins al 27 d’agost, un esdeveniment imbatible que es manté any rere any.


D’altra banda, els nostres veïns de Cabrera de Mar ens porten el 9è cicle de Concerts d’estiu a Mas Pujol, amb tributs i concerts originals com el d’Albert Pla o Los Sírex, concentrats en només quatre dies, del 21 al 25 de juliol. No et perdis, tampoc, a Cabrera de Mar, n’hem parlat abastament en aquest informatiu, el 23è Curs d’Orgue del Maresme. Serà ja, per acomiadar l’estiu. Però el relleu, a Cabrera, l’agafarà el Festival de Música Clàssica, que començarà al setembre i s’allargarà fins al gener amb la música clàssica, el jazz, la lírica i l’orgue com a protagonistes.

Atenció, també, perquè Del 3 al 14 d’agost arriba un dels festivals més esperats, l’Arts d’Estiu de Pineda de Mar, amb artistes de primer nivell com Estopa, Sergio Dalma, Stay Homas, God Save the Queen o Sopa de Cabra.
I anota’t, també, que a Sant Andreu de Llavaneres, se celebren els Concerts Can Caralt, amb un homenatge a Frank Sinatra i un espectacle A Cappella!, quatre concerts dins d’un cicle musical que se celebra del 6 al 27 d’agost.
També mereix un espai molt destacat en aquest repàs de propostes musicals estivals maresmenques, el Festival de Música a la Gruta d’Arenys de Mar en el qual es poden escoltar diversos concerts de música clàssica amb un escenari màgic: la gruta de Lurdes. No ens oblidem, tampoc, del 4t Cicle d’arts poètiques Re-Vers d’Arenys de Munt, del 4 al 18 de setembre.


I abans d’acabar aquest ampli repàs, no volem deixar de parlar-te que Premià de Mar acull el 10è Festival de Música de l’Espai l’Amistat, també enfocat a la música clàssica. Començarà al setembre i es faran concerts fins al juny de l’any vinent.


Finals d’octubre és sinònim al cant coral internacional del festival Canta al Mar, en el que gent de tot tipus de cultures es reuneixen a Calella. I per acabar, apunta’t la 39ena Setmana de la Música Antiga de Mataró.


Una oferta d’allò més variada i repartida pels municipis de la comarca, ideal per fer turisme musical. I és que el Maresme sona molt bé!