Èxit de la primera neteja de la platja de l’Espigó de Garbí

El Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí i la llar d’infants Melic de Mar van organizar aquest passat diumenge 20 d’octubre la primera neteja de la platja de l’Espigó de Garbí. Han participat prop de 150 voluntaris i s’han pogut recollir més de 1.000 kg de deixalles.

Les principals deixalles recuperades han estat burilles, ampolles, llaunes, petits trossos de plàstics, pneumàtics de tota mena i material plàstic d’hivernacles i nanses. També s’han trobat bateries de cotxe, extintors i diferents bidons.

La convocatòria que es va iniciar a les 10 del matí ha superat totes les expectatives d’assistència. Els més petits han pogut conscienciar-se de la importància de no embrutar el mar ni les platges mentre els més grans continuaven amb la neteja.

El Secretari del Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí, Adrià Saborit, ha valorat molt positivament aquest acte i espera que sigui el primer de molts. “Estem molt agraïts de la gran assistència, això demostra que Vilassar de Mar viu de cara al Mediterrani però hem de seguir fent pedagogia. Clubs com el nostre són clau per conscienciar dels problemes actuals en el medi ambient i en el patrimoni marítim.”.

 

Gràcies a la bona acollida d’aquesta iniciativa, Palomares està valorant l’organització d’una segona neteja.