Presentació de Femení i singular , un llibre homenatge a 12 dones que van fer història en la música

Sabies que el Bésame mucho, un dels boleros més famosos de la història, és obra d’una dona? Que algunes de les cantates de Johan Sebastian Bach tenien una dona com autora del llibret? Aquestes i altres curiositats les descobrirem, aquest divendres, amb la presentació del llibre Femení i singular de la periodista de Catalunya Música, Victòria Palma. L’acte començarà a les set de la tarda a la Sala Carrau.

Femení i Singular és un homenatge a 12 dones que van fer història en el sí de la música. Amb talent, valentes, patidores, amb les seves pors i els seus èxits que passen per l’anàlisi i el sedàs de Victòria Palma: musicòloga i locutora de Catalunya Música. Un llibre que, en definitiva, no deixa de ser un recull, en negre sobre blanc, del programa que Palma porta conduint fa anys a Catalunya Música i que du el mateix nom.

Una de les vicissituds en les quals es troba l’autora a l’hora de desgranar les vides i experiències d’aquestes dones, que engloben des del Barroc fins el dia d’ahir, és trobar-se amb què, en èpoques pretèrites, només les dones de classes benestants podien estudiar música

Curiositats

Palma relata un munt de curiositats a Femení i Singular. Darrera de moltes de les cançons de la gran cantant francesa Edith Piaf hi havia una altra dona, o que algunes de les cantates més famoses de Bach tenien una dona com a llibretera. També rescata de l’oblit la figura de la mexicana Consuelo Velázques que va escriure i composar el Bésame Mucho, un dels boleros més famosos de la història

Agenda

Victòria Palma estarà acompanyada a la Sala Carrau per la compositora i pianista Elisabet Raspall i per Meritxell Vinaixa, directora de l’Aula de Música de Vilassar de Mar. Un esdeveniment emmarcat en els actes del Dia de la Dona.